MENÜ
İstanbul 22°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
HAVADA MİSİLLEME SAVAŞLARI
Havacılık Haberleri
26 Şubat 2022 Cumartesi 16:39

HAVADA MİSİLLEME SAVAŞLARI

Rusya'nın Ukrayna saldırısı hava trafiğini de vurdu. Letonya, Estonya ve Litvanya’da Rusya’ya hava sahasını kapatırken, Rusya, İngiltere’nin ardından Bulgaristan, Polonya ve Çekya uçaklarına hava sahasını kapattı.

Rusya, Bulgaristan, Polonya ve Çekya'daki havayolu şirketlerine ait uçakların hava sahasına girişini yasakladı. Rusya havacılık kurumu Rosaviatsiya, bu ülkelerin Rus uçaklarına hava sahalarını kapatma kararına aynı şekilde karşılık verileceğini duyurdu.

Rusya daha önce de, İngiltere'nin Aeroflot şirketine bağlı uçakları yasaklama kararına misilleme olarak İngiliz uçaklarına hava sahasını kapatmıştı.

BALTIK ÜLKELERİ DE EKLENDİ

Rusya'ya hava sahasını kapatan ülkelere son olarak Letonya, Estonya ve Litvanya'da eklendi. Üç ülkenin ulaştırma bakanlarının hava sahalarını Rusya'ya kapatma konusunda anlaşmaya vardığı bildirildi.

Letonya havayolu şirketi airBaltic, ‘Rusya'nın Ukrayna'daki saldırıları sonucu artan riskler nedeniyle’ Rusya'ya tüm uçuşları 26 Mart'a kadar durdurdu. Şirketten yapılan açıklamada “Yolcularımızın ve çalışanlarımızın güvenliği önceliğimizdir” denildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air