MENÜ
İstanbul 24°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
HUSİLER BEN GURİON HAVALİMANI’NI VURDU
Dünyadan
29 Eylül 2024 Pazar 11:12

HUSİLER BEN GURİON HAVALİMANI’NI VURDU

Son dakika… Husiler, İsrail’in Ben Gurion Havalimanı'nı balistik füzeyle vurdu.

Hizbullah lideri Nasrallah'ın öldürülmesine tepki gösteren bölgedeki güçler, İsrail'e yönelik saldırılarla intikam almayı hedefliyor. Yemen'deki İran destekli Husiler, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun ABD'den dönüşü sonrasında, Tel Aviv’in güneydoğusundaki Ben Gurion Havalimanı'nı balistik füzeyle vurduklarını duyurdu.

Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, yaptığı açıklamada, "(Husilerin kontrolündeki) Yemen silahlı kuvvetlerine bağlı füze birliği, Tel Aviv'deki Yafa Havalimanını (Ben Gurion) Filistin 2 tipi balistik füzeyle vurdu" ifadesini kullandı.

Seri, saldırının İsrail Başbakanı Netanyahu'nun, BM Genel Kurulu toplantılarından sonra New York'tan gelişinin ardından gerçekleştiğini belirtti. Seri, İsrail’in işlediği suçlara karşılık olarak daha fazla misillemede bulunmaktan ve Gazze ile Lübnan'ı savunmak adına gerektiğinde gerilimi artırmaktan çekinmeyeceklerini ifade etti.

İsrail ordusundan daha önce yapılan açıklamada, Yemen'den ülkenin ortasına doğru fırlatılan bir füzenin engellendiği ve Tel Aviv'de sirenlerin çalındığını belirterek, bunun İsrailliler arasında paniğe yol açtığı duyurulmuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air