MENÜ
İstanbul 10°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
İGA
Türkiye'den
21 Kasım 2021 Pazar 11:59

İGA "ARTWİST ATIK'TAN HEYKEL YARIŞMASI"NIN KAZANANLARI AÇIKLANDI

İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA, kültür ve sanatın buluşma noktası İGART Sanat Projeleri kapsamında "ARTWİST Atık'tan Heykel Yarışması"nda dereceye girenleri açıkladı

İGA'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, yarışmada birinciliği Mustafa Tuğrul'un, ikinciliği Gülfidan Soyuğur'un, üçüncülüğü ise Vefa Kocalaz'ın kazandığı belirtildi.

Yarışmada mansiyon ödüllerini ise Mehmet Hasan Demirci, Yıldız Özer, Doruk Özkoç, Abdurrahman Datlu, Büşra Kölmük, Özgür Ballı, Ayşegül Düşek, Ubeydullah Bayrak, Parya Pahlevani ile Ümmügülsüm Soyyiğit'in kazandığı kaydedildi.

Yarışmada birinciye 10 bin lira, ikinciye 7 bin 500 lira, üçüncüye 5 bin lira ödül verildiği ifade edildi. Jüri değerlendirmesinde seçilen 10 eserin sanatçısına ise 1.000(bin)’er TL mansiyon ödülü verildi.

Dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan eserler, İstanbul Havalimanı’nda kalıcı olarak sergilenecek.

Proje’nin birincil amacı; sıfır atık hedefine ulaşmak için ‘artık malzeme’ yönetimi bilincini geliştirmek. Diğer amacı da dezavantajlı gruplar için sosyal ve ekonomik getirilerin sağlanması. İGA, bu yarışma ile heykel sanatına gönül vermiş sanatçı adaylarını destekliyor ve sanata katkıda bulunmayı amaçlıyor. Bu bağlamda, yarışmada sanatçı adayları, atıkları kullanarak oluşturdukları eserlerle yarıştı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air