MENÜ
İstanbul 24°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
İGA’DAN AÇIKLAMA
Havacılık Haberleri
8 Mayıs 2024 Çarşamba 13:00

İGA’DAN AÇIKLAMA

Son dakika... İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'dan bu sabah yaşanan kazaya ilişkin açıklama yapıldı

Açıklamada, ”8 Mayıs 2024 Çarşamba günü saat 08:17’de FedEx firmasına ait, CDG - Paris Charles de Gaulle Havalimanı’ndan gelen FX6238 sefer sayılı Boeing 767 tipi kargo uçağı teknik bir nedenden dolayı ön iniş takımları açılmadan İGA İstanbul Havalimanı’na, hava trafik kontrol kulesinin yönlendirmesi ile başarılı bir iniş yapmıştır.

Gövde üzeri kontrollü iniş öncesi, pistte hazır bekleyen İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibinin (ARFF), uçağa anında müdahalesiyle hiçbir can kaybı yaşanmadan kaza kontrol altına alınmıştır.

Olay sonrası sadece 16R pisti geçici süreliğine hava trafiğine kapatılmıştır. İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibinin (ARFF), uçağın güvenli bir alana taşınması ve pistin uçuş trafiğine açılmasına yönelik çalışmaları sürmektedir.

Yedek pistler dahil olmak üzere tüm diğer pistlerde uçuş trafiği ve operasyon sorunsuz bir şekilde devam etmektedir.” denildi.

İGA CEO’su Selahattin Bilgen de olaya ilişkin sosyal medya hesabından, “İGA ARFF (Havalimanı Kurtarma ve yangınla mücadele) ekiplerimizin kontrollü ve anlık müdahalesiyle başarılı bir iniş operasyonu gerçekleştirdik. Koordineli ve titiz bir çalışma ile herhangi bir can kaybı yaşanmadan durumun kontrol altına alındığını paylaşmak istiyorum. Hepimize geçmiş olsun.” açıklamasını yaptı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air