MENÜ
İstanbul 21°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
İKİ PİLOT DA HAVADA UYUDU
Havacılık Haberleri
20 Ağustos 2022 Cumartesi 09:51

İKİ PİLOT DA HAVADA UYUDU

Etiyopya Havayolları’na ait Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı facianın eşiğinden döndü. Uçağın iki pilotu da havada uyuyakaldı! Uçak, 25 dakika boyunca havada daireler çizerken pilotlar, devre dışı kalan otomatik pilotun alarm sesiyle uyandı!

Sudan’ın başkenti Hartum’dan Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’ya giden Etiyopya Havayolları’na ait yolcu uçağının iki pilotu, uçuşun ortasında uyuyakaldı. Hava trafik kontrolörü, artık iniş için alçalmaya başlaması gereken ET343 sefer sayılı uçağın pilotlarına bir türlü ulaşamadı. Pilotlar ancak otomatik uçuş sisteminin devre dışı kalıp kokpitte alarm çalmaya başlamasıyla uyandı. 160 yolcu kapasiteli Boeing 737-800 tipi uçak, Addis Ababa Havalimanının üzerinde 25 dakika boyunca daireler çizdikten sonra iniş yaptı.

SİNSİ TEHLİKE: BİRİKMİŞ YORGUNLUK

Uzmanlar, pilot yorgunluğunun bir faciaya yol açabileceği uyarısında bulunurken, söz konusu uçağın mürettebatı havalimanında sadece 2.5 saat kaldıktan sonra bir sonraki uçuşa katıldı. Şirketten olaya ilişkin bir açıklama yapılmadı. Sosyal medyada olay geniş yankı uyandırırken, pilotların kovulması gerektiğini savunanlar kadar şirketin çalışma sürelerini yeniden düzenlemesi gerektiğini söyleyenler de vardı.

KAPTAN PİLOT KOVULMUŞTU

Geçen nisan ayında da New York’tan Roma’ya gitmekte olan ITA Airways uçağının pilotları, kabinde 250 yolcu varken uyuyakalmıştı. Bu sürede yer kontrol memuru uçakla bağlantı kuramazken olası uçak kaçırma ya da saldırı senaryolarına karşı savaş uçaklarının hazırlanması bile düşünüldü. 10 dakika sonra uyanan pilotlar durumu hava trafik istasyonuna bildirirken, uçağın kaptan pilotu kovuldu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air