MENÜ
İstanbul 14°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
INTERNET EXPLORER RESMEN KAPATILDI
Dünyadan
15 Haziran 2022 Çarşamba 13:01

INTERNET EXPLORER RESMEN KAPATILDI

İnternet tarihinde bir devir sona erdi: Microsoft Internet Explorer resmen kapatıldı!

Microsoft, yaklaşık 30 yıldır kullanıcıları internete bağlayan Internet Explorer'ın fişini çektiğini açıkladı. Tarayıcının son sürümü olan Internet Explorer 11, Windows'un belirli sürümlerinde desteklenmeyecek. Microsoft tarafından geliştirilen Microsoft Edge tarayıcısı ise, 2029 yılına kadar Internet Explorer modunu destekleyecek.

1995 YILINDA HİZMETE SUNULMUŞTU

Internet Explorer, ilk olarak 1995'te kullanıcıların hizmetine sunulmuştu. Explorer sayesinde pek çok kişi internetle tanıştı. Internet Explorer uzun yıllar en çok kullanılan tarayıcı oldu. 2003'te dünya çapında yaklaşık yüzde 95 kullanım payıyla zirveye ulaştı. Uzun yıllar sektörde yalnız kaldı ancak yeni oyuncular sahneye çıkınca popülaritesini kaybetti.

REKABETE DAYANAMADI, GERİDE KALDI

Windows işletim sisteminde yerleşik olarak bulunan tarayıcı, pazarın büyük bir bölümünü elinde bulunduruyordu. Ancak zamanla diğer tarayıcıların daha popüler hale gelmesiyle rekabetin gerisinde kaldı.

Uzun bir süre en popüler tarayıcı olarak kullanılan Internet Explorer, Alphabet’in sahibi olduğu Google’ın Chrome ve Apple’ın da Safari tarayıcılarının her geçen gün daha fazla kullanılmasıyla gittikçe daha az kullanılmaya başlamıştı.

Windows 11 ile artık Google Chrome ie aynı temeli paylaşan Microsoft Edge üzerine odaklanacak.

Kullanıcılar tarafından Chrome'dan daha az sistem kaynağı tüketmesi sayesinde beğenilen Microsoft Edge'in bu yönüyle rakiplerine kafa tutması bekleniyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air