MENÜ
İstanbul 14°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
İSPANYA 3 AIRBUS A330 MRTT SİPARİŞ ETTİ
Savunma
18 Kasım 2021 Perşembe 13:32

İSPANYA 3 AIRBUS A330 MRTT SİPARİŞ ETTİ

İspanya Savunma Bakanlığı, üç adet Airbus A330 çok amaçlı tanker nakliye uçağının (MRTT) satın alımı için resmi sipariş anlaşması imzaladı

Anlaşmaya göre, nakliye konfigürasyonundaki ilk uçağın önümüzdeki günlerde teslim edilmesi, ardından 2024’te MRTT’ye dönüştürülmesi planlanıyor. İlk tamamen dönüştürülmüş uçağın 2023’te, üçüncü ve son ünitenin ise 2025’te teslim edilmesi planlanıyor. Anlaşma, sözleşmenin sonuna kadar yedek parça, yer destek ekipmanı, eğitim ve hizmet içi destek gibi ilgili desteği de kapsıyor.

Iberia’dan alınan A330, Airbus’ın İspanya Getafe’deki tesislerinde askeri tanker taşımacılığına dönüştürülecek. Uçak son teknoloji bir hortum, yakıt ikmal sistemi ve özel bir Tıbbi Tahliye (MEDEVAC) kiti ile donatılacak. A330 MRTT filosu, Torrejón Hava Üssü’nde (Madrid) bulunan İspanyol Hava Kuvvetleri 45 kanadı tarafından işletilecek.
Airbus Askeri Uçak Başkan Yardımcısı Jean-Brice Dumont, “İspanyol Hava Kuvvetleri filosuna A330 MRTT’nin eklenmesiyle birlikte, denizaşırı operasyonların yanı sıra uçağın Kovid-19 sırasında kilit rol oynadığı sağlık görevlerini artıracak ve destekleyecek önemli ve kanıtlanmış yeni bir yetenek elde ediyor” dedi.

A330 MRTT, bugün uçan ve mevcut olan tek yeni nesil stratejik tanker ve nakliye uçağı konumunda. A330-200’den dönüştürülen uçak 111 tonluk yakıt kapasitesi ile havadan havaya yakıt ikmal görevlerinde ek yakıt tanklarına ihtiyaç duymadan görev yapabiliyor.

A330 MRTT, geniş gövdesi sayesinde 300 asker veya 45 tona kadar yük taşıyabiliyor. Uçak ayrıca tıbbi tahliye için hafif ve yoğun bakım istasyonlarında da görev yapabiliyor.

Bugüne kadar 250 binden fazla uçuş saatine ulaşılan A330 MRTT’den 13 müşteriye 51 teslimat gerçekleştirildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air