MENÜ
İstanbul 12°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
ITA AIRWAYS’TEN 28 AIRBUS SİPARİŞİ
Havacılık Haberleri
6 Aralık 2021 Pazartesi 11:41

ITA AIRWAYS’TEN 28 AIRBUS SİPARİŞİ

İtalya’nın yeni bayrak taşıyıcısı ITA, Airbus’a; 7 adet Airbus A220, 11 adet A320neo ve 10 adet geniş gövdeli uçağın en son versiyonu olan A330neo’dan oluşan 28 yeni uçak siparişi verdi.

Siparişler Eylül 2021’de ITA ve Airbus arasında imzalanan mutabakat (MoU) sonrasında gerçekleşti. Satın almak için listelenen uçakların yanı sıra ITA, filosunu tamamlamak için A350 de kiralayacak.

Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ve Uluslararası Airbus Başkanı Christian Scherer, “Uzun vadeli geleceğini en verimli, en son teknoloji Airbus uçaklarıyla inşa sürecinde ITA Airways ile ortak olmaktan gurur duyuyoruz. Bu anlaşma, ITA Airways’in ağını Avrupa’da ve uluslararası alanda en sürdürülebilir şekilde geliştirmek için iş hedeflerini destekliyor.” dedi.

ITA Airways İcra Başkanı Alfredo Altavilla “Bugün Airbus ile stratejik ortaklık, geçtiğimiz Eylül ayında açıkladığımız siparişin tamamlanmasıyla ileriye doğru önemli bir adım atıyor. Bu anlaşmaya ek olarak, özellikle havacılık sektöründeki teknolojik gelişmeler ve Airbus’ın pazar lideri olduğu dijitalleşme konusunda daha fazla iş birliği olanakları ortaya çıktı. Bütün bunlar çevresel sürdürülebilirlik hedeflerimize ulaşmak için attığımız adımların bir parçasıdır.” dedi.

ITA Airways filosunu, havayolu için maksimum operasyonel verimliliği ve yolculara en iyi konforu garanti etmek için en son teknolojiler ve son model kabinlerle donatılmış, daha iyi çevresel performansa sahip yeni nesil Airbus uçakları ile genişletecek.

Airbus A220, en son teknoloji aerodinamiği, gelişmiş malzemeleri, Pratt & Whitney’in en yeni nesil PW1500G dişli turbofan motorları ile 100-150 kişi taşımak için özel olarak üretilen bir uçak tipi. 6,390 km’ye kadar menzile sahip olması havayollarına daha fazla operasyonel esneklik sağlıyor. En son teknolojilerden yararlanan A220 koltuk başına %25 yakıt tasarrufu sağlarken aynı miktarda CO2 emisyonuna da etki ediyor ve bir önceki jenerasyon uçaklarına göre en sessiz, en temiz ve en çevreci uçak olarak gösteriliyor. Sağladığı %50 daha sessiz olma yeteneği uçağı havalimanlarının dostu yapıyor.

A320neo %99,7 operasyonel güvenilirlik oranı ile şimdiye kadarki en başarılı uçak ailesi. A320neo, operatörlere yakıt tüketiminde ve CO2 emisyonlarında %20 azalma sağlıyor. A320neo Ailesi, yeni nesil motorlar ve sharklet kanat ucu donanımları dahil en son teknolojileri içeriyor. Airbus'ın A320neo Ailesi, standart olarak tüm sınıflarda benzersiz konfor ve Airbus'ın 18 inç genişliğindeki koltuklarını ekonomi sınıfında sunuyor.

Airbus A330neo, A330 uçak ailesinin popüler özelliklerini temel alan, ancak A350 ailesinin teknolojilerini içeren yeni nesil geniş gövdeli bir uçak. Bir Airspace kabini ile donatılan A330neo, yolculara son teknoloji eğlence sistemleri ve bağlanabilirlik ile benzersiz bir deneyim sunuyor. En yeni Rolls-Royce Trent 7000 motorlarıyla güçlendirilen A330neo, benzeri görülmemiş bir verimlilik düzeyi de sunuyor. Yakıt tüketimi rakip modellere göre %25 daha düşük olmakla birlikte A330neo, orta menzilli ve çok yönlü bir uçak. Bu özellikleri de onu Covid-19 pandemisinden etkilenen hava operatörleri için ideal kılıyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air