MENÜ
İstanbul 13°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
İHA SALDIRISI SONRASI VNUKOVO HAVALİMANI
Dünyadan
31 Temmuz 2023 Pazartesi 09:31

İHA SALDIRISI SONRASI VNUKOVO HAVALİMANI

Rusya'nın başkenti Moskova’ya yapılan eş zamanlı kamikaze drone saldırısından Vnukovo Uluslararası Havalimanı da nasibini aldı. Hasar alan havalimanı dün bir süreliğine kapatıldı.

Rus yetkililer, pazar günü erken saatlerde üç Ukrayna insansız hava aracının Moskova'ya saldırdığını, bir kişinin yaralandığını ve saldırı sonucu başkent çevresindeki dört havalimanından birinin trafiğe geçici olarak kapatıldığını açıkladı.

TERÖR SALDIRISI OLARAK DEĞERLENDİRİLDİ

Rusya Savunma Bakanlığı, Rus güçlerinin Moskova şehri üzerinde üç Ukrayna insansız hava aracını önlediğini belirterek, olayı "terör saldırısı girişimi" olarak kınadı. Bakanlık, bir gecede Kırım'a giden 25 insansız hava aracını düşürdüğünü iddia ediyor.

Pazar günü erken saatlerde Rusya'nın başkentine yapılan insansız hava aracı saldırısında bir güvenlik görevlisinin yaralandığı, iki ofis bloğunun zarar gördüğü ve Vnukovo Uluslararası Havalimanı'nın kısa süreliğine kapandığı bildirildi.

Bakanlık Telegram'da yaptığı açıklamada, "Kiev rejiminin Moskova kentindeki nesnelere insansız hava araçlarıyla terör saldırısı girişimi engellendi." ifadelerini kullandı. İHA'lardan birinin düşürüldüğü, ikisinin ‘elektronik savaş’la etkisiz hale getirildiği ve Moskova'nın ticaret bölgesindeki bir bina kompleksine düştükleri belirtildi.

‘KIRIM’A 25 İHA İLE SALDIRI GİRİŞİMİ’

Rusya ayrıca, Ukrayna'nın bir gecede 25 insansız hava aracıyla Rusya'nın ilhak ettiği Kırım'a saldırma girişimini engellediğini iddia etti. Rusya Savunma Bakanlığı, insansız hava araçlarına atıfta bulunarak, "16 Ukrayna İHA'sı hava savunma ateşiyle imha edildi." açıklamasını yaptı. Bakanlık, "Ukrayna'ya ait dokuz insansız hava aracı daha elektronik harp yoluyla etkisiz hale getirildi ve hedefe ulaşmadan Karadeniz'e düştü."dedi.

2014 yılında Rusya tarafından ilhak edilen Kırım, Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı saldırılardan bu yana Kiev tarafından hedef alındı. Saldırılar son haftalarda daha sık hale geldi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air