MENÜ
İstanbul 11°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
İKİ ‘KOCA YUSUF’ DÖNÜŞ YOLUNDA
Savunma
20 Aralık 2022 Salı 19:45

İKİ ‘KOCA YUSUF’ DÖNÜŞ YOLUNDA

Milli Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın Borispol Havaalanı'nda mahsur kalan 2 adet A400M uçağımızın Kayseri'ye intikale başladığını bildirdi.

UKRAYNA'DA MAHSUR KALAN 2 A400M UÇAĞI YURDA DÖNÜYOR 

Konuyla ilgili Milli Savunma Bakanlığı'nın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "İnsani yardım götürmek ve vatandaşlarımızı tahliye etmek maksadıyla Ukrayna’ya giden ve hava sahasının kapatılması medeniyle Borispol havaalanında kalan 2 adet A400M uçağımız ana üsleri olan Kayseri’ye intikale başlamıştır" ifadelerine yer verildi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da yaptığı paylaşımda, "Savaştan dolayı Ukrayna’da mahsur kalan iki kargo uçağımız nihayet dönüş yolunda. Hamdolsun. Sağ salim, selametle gelsinler" dedi.

 

Ne olmuştu?

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait ‘Koca Yusuf’ olarak adlandırılan iki adet A400M nakliye uçağı, hem insani yardım götürmek hem de Ukrayna’daki vatandaşlarımızı tahliye etmek için savaşın başlamasına saatler kala Ukrayna’ya uçmuştu. Ancak savaşın patlak vermesiyle uçaklar Borispol Havalimanı’nda kalmış, uçuş ekipleri ise Türkiye’ye dönmüştü. Uçaklarımızı almak için yaklaşık bir yıldır görüşmeler sürüyordu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air