MENÜ
İstanbul 12°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
İKİ PİLOT DAHİL 16 KİŞİ ÖLDÜ
Havacılık Haberleri
7 Ağustos 2020 Cuma 20:29

İKİ PİLOT DAHİL 16 KİŞİ ÖLDÜ

Air India Express’e ait Boeing 737-800 tipi uçağın inişte pistten çıkarak kırıma uğraması sonucu uçağın iki pilotu dahil 16 kişi öldü

Uçakta 10’u bebek 184 yolcu, 2 pilot ve 5 kabin memuru toplam 191 kişi bulunuyordu. Kaza yerinde kurtarma ve ilk müdahale çalışmaları yapılırken, yaralananlar hastanelere sevk edildi. Gelen bilgilere göre kazada iki pilot dahil en az 16 kişi hayatını kaybetti, 123 kişi yaralandı. Polis 123 kişiden 15’inin ağır yaralı olduğunu açıkladı.

Uçağın korona virüs pandemisi sürecinde deniz aşırı ülkelerde bulunan Hindistan vatandaşlarının ülkeye geri getirilmesi kapsamında Dubai seferini yaptığı öğrenildi. Şiddetli yağmur altında iniş yapan uçağın pist sonunda duramayarak 50 metrelik yamaçtan düştüğü ve çarpma anında ikiye bölündüğü kaydedildi.

Hindistan'da en son 2010 yılında bu çapta benzer bir kaza meydana gelmiş, yine Air India Express Havayolları'na ait yolcu uçağı Dubai-Mangalore seferinin inişi sırasında pistten çıkmıştı. Kazada 158 kişi hayatını kaybetmişti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air