MENÜ
İstanbul 10°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
İKİNCİ PARTİ S-400 Mİ GELİYOR?
Savunma
16 Ağustos 2022 Salı 17:29

İKİNCİ PARTİ S-400 Mİ GELİYOR?

Rus medyası yazdı: Türkiye ve Rusya ikinci parti S-400 alımı için anlaşma imzaladı!

ABD ile Türkiye arasında yeni F-16 alımı ve mevcut F-16’ları modernizasyonu için görüşmeler sürerken, Rusya’dan bomba bir haber geldi. Rus basını, Türkiye'nin Rusya'dan ikinci parti S-400 sistemlerinin alımı için anlaşmaya vardığını duyurdu.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı'ndan konuyla ilgili jet yanıt geldi.

Türkiye'den askeri bir heyet, F-16 savaş uçağı alımı ve modernizasyonu sürecine ilişkin görüşmeler için ABD'de bulunurken, Rusya’dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Rus haber ajansı TASS, Türkiye ve Rusya arasında, S-400 karadan havaya füze sistemleri ile ilgili yeni bir anlaşma imzalandığını duyurdu.

TASS’ın haberine göre, Rusya Federal Askeri-Teknik İşbirliği Servisi Direktörü Dmitri Şugayev, Türkiye ile ikinci parti S-400 hava savunma sisteminin tedariki için bir anlaşma imzalandığını açıkladı.

‘TÜRKİYE’DE DE ÜRETİLECEK’

TASS’a konuşan Şugayev, Türkiye ile imzalanan sözleşmenin, S-400 hava savunma sistemi bileşenlerinin bir kısmının Türkiye’de yerli olarak üretilmesini de içerdiğini bildirdi. Dmitri Şugayev, ikinci parti S-400 hava savunma sisteminin tedarikine ilişkin müzakerelerin ertelenmesiyle ilgili bir soruya yanıt olarak, “Bu yıl gelişen zorlu siyasi durum, Rus tarafının ortaklarla ilişkilerinin bazı yönlerini olumsuz etkiledi” dedi. Şugayev, “Yine de Türkiye ile askeri-teknik iş birliği, iki ülke cumhurbaşkanları arasında varılan anlaşmalar doğrultusunda gelişiyor. Türk ortaklarla şeffaf ve karşılıklı yarar temelinde çalışmaya devam etmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

TÜRKİYE’DEN İLK AÇIKLAMA

Haber, Rus basınında geniş yer bulurken, Erdoğan’ın bir yandan F-16 ile ilgili ABD ile görüştüğünün bir yandan da Rusya ile yeni anlaşma imzaladığının altı çizildi. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı’ndan jet yanıt geldi. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığından (SSB), Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi tedarik sürecinde yeni bir gelişmenin söz konusu olmadığı bildirildi.

Başkanlık resmi kaynaklarından S-400 tedarik sürecine ilişkin yapılan açıklamada, “Yeni bir gelişme söz konusu değil. İlk gün yapılan anlaşmaya göre süreç devam etmektedir.” ifadesi kullanıldı.

ABD, daha önce Türkiye’yi F-35 programından çıkardığını açıklamış, ancak F-16’lar ile ilgili kapıyı tam kapatmamıştı. Son dönemde de iki ülke arasında savaş uçaklarının temini ile ilgili görüşmeler hızlanmıştı. ABD Başkanı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yeşil ışık yakmış, F-16’ların teslim sürecini hızlandıracağını duyurmuştu.

Türkiye'den askeri bir heyet, F-16 savaş uçağı alımı ve modernizasyonu sürecine ilişkin görüşmeler için ABD'ye gitmişti. Türkiye 40 adet yeni F-16 savaş uçağı alımı ile envanterdeki 79 adet F-16 savaş uçağının modernizasyonu için ABD'ye resmi talep mektubu iletmişti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air