MENÜ
İstanbul
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
İLK UÇUŞUNU 2 YOLCUYLA YAPTI
Havacılık Haberleri
19 Ekim 2020 Pazartesi 11:53

İLK UÇUŞUNU 2 YOLCUYLA YAPTI

Japonya'nın yeni havayolu şirketi ZIPAIR, uçuşlara başladı

Çiçeği burnunda havayolu, ilk uçuşunu başkent Tokyo ile Güney Kore’nin başkenti Seul arasında yaptı. Cuma günü gerçekleşen bu tarihi uçuşta, kabinde ise sadece 2 yolcu yer aldı.

Japan Havayolları’nın sahibi olduğu havayolu şirketi, yeni koronavirüs pandemisi nedeniyle uçuşlara başlamayı beş ay erteledi. Tokyo Narita Havalimanı merkezli düşük maliyetli havayolu, Mayıs ayında Bangkok'a, Temmuz ayında ise Seul'e uçmayı planlamıştı. Ancak salgın ve seyahat kısıtlamaları nedeniyle, Eylül ayından itibaren Bangkok ve Seul'e sadece kargo taşımaya başladı.

ZIPAIR Başkanı Shingo Nishid, "Yeni tip koronavirüsün yayılması nedeniyle yolcu uçuşlarının operasyonunu bir kez erteledikten sonra nihayet size hizmet edebiliyoruz. Kore ile Japonya arasındaki hava ulaşımını yeni bir seçenek haline getirmek için her türlü çabayı göstereceğiz. İş adamları ve uluslararası öğrenciler de hedef kitlemiz içerisinde" dedi.

Narita ile Seoul arasındaki uçuşlar 25 Ekim'e kadar haftada iki kez gerçekleştirilecek. Havayolu, kış tarifesinin başladığı 25 Ekim'den itibaren haftada üç uçuş gerçekleştirmeyi planlıyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air