MENÜ
İstanbul 13°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
İRAN FÜZESİ UÇAĞIN KOKPİTİNİ VURMUŞ
Dünyadan
13 Ocak 2020 Pazartesi 14:51

İRAN FÜZESİ UÇAĞIN KOKPİTİNİ VURMUŞ

İran'ın ateşlediği füzenin Ukrayna uçağını pilot kabinin hemen altından vurduğu, böylece pilotların o an hayatlarını kaybettikleri ortaya çıktı. Bu pilotların neden kuleyle bağlantı kuramadıkları da açıklıyor

Ukrayna yolcu uçağı faciasından 24 saat sonra Tahran’a ulaşan Ukraynalı uzman heyetinin çalışmalarının ilk başta engellenmeye çalışıldığı iddia edildi. Ukrayna’daki “Tsenzor” haber sitesi, Tahran’a giden heyetteki bir uzmanın açıklamalarına dün geniş yer vererek, uçakla ilgili gerçeğin 10 Ocak gecesi 22.00 civarında ortaya çıktığını söyledi.

'KULEYLE NEDEN BAĞLANTI KURULAMADIĞI ANLAŞILDI'

9 Ocak sabahı Kiev’den Tahran’a ulaşan heyete ilk başta kanatlarla motorların gösterildiğini dile getiren bu kişi, “Uçağın kanat ve motorlarında dıştan herhangi etki gözlemlemedik. Ancak 10 Ocak gecesi ‘uçağın ön kısmı nerede?’ sorusunu yönelttiğimizde gerçek ortaya çıktı. Enkaz bölgesinde bizimle çalışan İranlı yetkililer her türlü yardımı sağlıyor görünse de, kokpit bölümünü en son gösterdiler. Burada acı gerçek ortaya çıktı. Cuma akşamı geç saatlerde 22.00 civarında pilot kabini üst kısmını gördüğümüzde üzerinde füzenin açtığı tahribat izlerini tespit ettik. Yerden atılan füzenin motorlara değil, pilot kabininin hemen altına isabet ettiği anlaşıldı. Böylece pilotların daha o an hayatlarını kaybettikleri kesinleşmiş oldu. Kuleyle neden bağlantı kurulmadığı da anlaşılmış oldu” açıklamalarını yaptı. (Nerdun HACIOĞLU-Hürriyet)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air