MENÜ
İstanbul 23°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
İRAN KUVEYT’TEKİ ABD ÜSLERİNİ VURDU
Dünyadan
20 Temmuz 2026 Pazartesi 09:07

İRAN KUVEYT’TEKİ ABD ÜSLERİNİ VURDU

İran Devrim Muhafızları, Kuveyt'teki Ali Selim Hava Üssü'nde "ABD askeri tesislerini" hedef aldığını duyurdu. Devrim Muhafızları, bir insansız hava aracı saldırısında erken uyarı radar sisteminin imha edildiğini ve ayrı saldırılarda bir havacılık ekipman deposu ile ABD'ye ait MQ-9 insansız hava araçlarının bulunduğu bir hangarın vurulduğunu iddia etti.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, bu sabah yaptığı açıklamada, Kuveyt sınırları içinde yer alan ABD askeri hedeflerini vurduğunu duyurdu. Açıklamada, hedef alınan noktalar arasında bir erken uyarı radar sisteminin de yer aldığı ifade edildi.

Yayımlanan resmi bildiride, söz konusu erken uyarı radar sisteminin gerçekleştirilen insansız hava aracı saldırısıyla tamamen imha edildiği belirtildi.

Devrim Muhafızları Ordusu, operasyona ilişkin ayrıntılarda Ali el-Salim Hava Üssü’ne yönelik başka bir saldırının daha düzenlendiğini kaydetti. Bu operasyonda ise ABD ordusuna ait askeri havacılık teçhizatı ile yedek parçalarının tutulduğu bir depo ile MQ-9 tipi insansız hava araçlarının konuşlandırıldığı bir hangarın doğrudan hedef alındığı belirtildi.

Açıklamada, söz konusu saldırılarda birkaç uçağın alevler içinde kaldığı belirtildi.

İran tarafı, Kuveyt topraklarındaki ABD unsurlarına yönelik bu askeri harekatın, ABD Silahlı Kuvvetleri tarafından daha önce düzenlenen mükerrer saldırılara karşılık verme amacı taşıdığını açıkladı.

Bu gelişme öncesinde ABD askeri makamları, İran hedeflerine yönelik üst üste dokuzuncu dalga hava saldırılarının tamamlandığını kamuoyuna duyurmuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2026 Haber Air