MENÜ
İstanbul 13°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
İSTANBUL HAVALİMANI AVRUPA’DA 1 NUMARA
Havacılık Haberleri
19 Ocak 2021 Salı 13:36

İSTANBUL HAVALİMANI AVRUPA’DA 1 NUMARA

Bloomberg Haber Ajansı’nın derlediği bilgilere göre, pandemi yılı olarak tarihe geçen 2020 yılında İstanbul Havalimanı, yolcu sayısında Avrupa’nın zirvesine oturdu

‘Heathrow Pandemi Yılında Avrupa’daki tacını kaybetti’ başlığı ile verilen habere göre, 2020 yılında misafir ettiği yolcu sayısı ile İstanbul Havalimanı; Paris Charles de Gaulle, Londra Heathrow ve Amsterdam Schiphol Havalimanlarını geride bırakarak Avrupa'da 1. sırada yer aldı.

Koronavirüs salgınına bağlı olarak uygulanan seyahat kısıtlamaları yolcuları seyahat etmekten uzaklaştırırken, Londra Heathrow Havalimanı geçen yıl Avrupa havalimanları arasında en üst sıradaki yerini kaybetti. Heathrow, yüzde 73'lük düşüş yaşarken, hem 2020’de 23,4 milyon yolcuyu ağırlayan İstanbul Havalimanı hem de 2. sıradaki yerini koruyan Paris Charles de Gaulle’e geçildi.

Frankfurt'tan Amsterdam'a ve Barselona'ya kadar Batı Avrupa havalimanlarının çoğu yolcu sayısında geçen yıl yüzde 70 veya daha fazla düşüş yaşarken, İstanbul'un en büyük iki merkezi ve Moskova Sheremetyevo Havalimanları daha küçük düşüşler rapor ederek sıralamalarda yükseldi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air