MENÜ
İstanbul 13°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
İSTANBUL'UN YENİ METROSU AÇILDI
Havacılık Haberleri
2 Ekim 2022 Pazar 18:22

İSTANBUL'UN YENİ METROSU AÇILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sabiha Gökçen İstasyonu'nda Pendik - Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattının açılışını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pendik-Sabiha Gökçen Metro Hattı Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Biz, İstanbul Belediye Başkanlığı dönemimizden beri hep ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışıyla, milletimize eser ve hizmet üretmenin gayreti içinde olduk. Geçtiğimiz 20 yılda ülkemize ve şehirlerimize kazandırdığımız asırlık eserler sayesinde, milletimizin hayat kalitesini yükselttik. Böylece yeni nesillere, üzerinde Türkiye Yüzyılını inşa edebilecekleri güçlü bir altyapı bırakıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pendik-Sabiha Gökçen Metro Hattı’nın açılışı nedeniyle Sabiha Gökçen İstasyonu’nda düzenlenen törene katılarak vatandaşlara hitap etti.

İstanbul’a kazandırdıkları yeni ulaşım projesi Pendik Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı’nın hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “Uzunluğu 7,4 kilometre olan 4 istasyonlu bu metro hattı, Sabiha Gökçen Havalimanını Pendik’e, Anadolu Adliyesine, Kadıköy’e bağlamaktadır. Artık Sabiha Gökçen’e, Pendik’ten 10 dakikada, Kartal’dan 12 dakikada, Kadıköy’den 50 dakikada ulaşmak mümkün hâle gelmiştir. Önümüzdeki birkaç ay içinde şu an devam eden yatırımlar da tamamlandığında, bu hattı İstanbul Havalimanına kadar ulaştıracağız” dedi.

“MİLLETİMİZİN HAYAT KALİTESİNİ YÜKSELTTİK”

“Bugünkü açılışla İstanbul’daki raylı sistem ağı uzunluğunun 270 kilometrenin üzerine çıkartıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Hâlen inşası süren projelerle bu rakam 366 kilometreyi geçecektir. İstanbul’daki raylı sistem ağının yarısı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız tarafından İstanbul’a kazandırılmaktadır. Birileri bizim yaptığımız bu raylı sistemleri sahiplenmek istiyor. Bunların kimler olduğunu anlıyorsunuz değil mi? Bunlara en güzel dersi, inşallah Haziran’da vermeye var mıyız? Öyleyse gece gündüz çalışmaya var mıyız? Karşımdaki bu muhteşem katılım zaten bunu ispat ediyor. Türkiye genelindeki 811 kilometrelik şehir içi raylı sistemin 312 kilometresi de yine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızca gerçekleştirilmiştir. Şimdi az önce buraya geldik, yerin altında 32 metre ve raylı sistemle geldik ama hiç gürültü, şu-bu yok. 6 dakikada bindiğimiz yerden buradayız. İşte bunun adı: ‘yol medeniyettir’, raylı sistem medeniyettir. Bu medeniyete, bu moderniteye benim vatandaşlarım layıktır. Benim hanım kardeşlerim layıktır, benim beyefendi kardeşlerim layıktır, benim gençlerim layıktır. Hâlen inşası süren 185 kilometrelik raylı sistemle, bu rakam daha da artacaktır.”

Muhalefet inşaatı başlamış metro hatlarına hafriyat dökerken; kendilerinin bakanlıklar ve belediyeler vasatıyla vatandaşları en hızlı, en güvenli, ekonomik ulaşım ağı olan raylı sistemlere kavuşturmaya devam ettiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz, İstanbul Belediye Başkanlığı dönemimizden beri hep ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışıyla, milletimize eser ve hizmet üretmenin gayreti içinde olduk. Gerek şahsımın belediye başkanlığında gerek Kadir beyin başkanlığında, gerek Mevlüt beyin başkanlığında hep aynı kararlılıkla bu yola devam ettik, durmadık. ‘Durmak yok yola devam’ dedik. Geçtiğimiz 20 yılda ülkemize ve şehirlerimize kazandırdığımız asırlık eserler sayesinde, milletimizin hayat kalitesini yükselttik. Böylece yeni nesillere, üzerinde Türkiye Yüzyılını inşa edebilecekleri güçlü bir altyapı bırakıyoruz. Artık manifestomuzun adı ne: ‘Türkiye Yüzyılı’, artık buna çalışacağız. İnşallah Türkiye Yüzyılının inşasını da hep birlikte gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air