MENÜ
İstanbul 12°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
İŞTE İSRAİL’İN TÜRKİYE BÜYÜKELÇİSİ
Türkiye'den
19 Eylül 2022 Pazartesi 18:07

İŞTE İSRAİL’İN TÜRKİYE BÜYÜKELÇİSİ

Son dakika… Türkiye ile İsrail ilişkilerindeki normalleşme sonrası İsrail'in Türkiye büyükelçisi belli oldu. İşte o isim…

İsrail-Türkiye ilişkilerinin normalleşmesi sonrası, İsrail Dışişleri Bakanlığı Komitesi, halihazırda Türkiye'de maslahatgüzar seviyesinde görev yapan deneyimli diplomat Irit Lillian'ın Ankara Büyükelçisi olarak atanmasını onayladı.

İsrail'in 2018'den beri boş kalan Ankara Büyükelçisi makamı doluyor. İsrail Dışişleri Bakanlığı Komitesi, Ocak 2021’den beri Ankara'da Maslahatgüzar olarak görev yapan Irit Lillian'ın Ankara Büyükelçisi olarak atanmasına karar verdi.

TÜRKİYE’NİN ADAYI HENÜZ NETLEŞMEDİ

İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın yurtdışı temsilciliklerdeki diplomat atamalarına ilişkin yazılı açıklamasında, “Halen Ankara'da görev yapan Irit Lillian, İsrail'in Türkiye büyükelçiliği görevine atandı" denildi. Nihai atama için hükümetlerin onayı gerekiyor. Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi adayı henüz netleşmedi.

17 Ağustos'ta tarafların ilişkilerin normalleştiği açıklamasını yapmasının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Başbakanı Yair Lapid ile telefon görüşmesinde, yeni büyükelçinin atanmasıyla ilgili gerekli adımları en kısa sürede atacaklarını söylemişti. İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile Erdoğan arasında gelişen diyalog, ikili diplomatik ilişkilerin en üst düzeye geri dönmesi kararını beraberinde getirmişti.

EL AL UÇUŞLARA BAŞLAYACAK

Irit Lillian, 25 Ağustos tarihinde verdiği demeçte, "Şu anda iki ülke arasındaki mevcut ticaret hacmi 8 milyar dolar seviyesinde fakat bunu rahatlıkla 10 milyar dolar seviyesine çıkarabileceğimize inanıyorum. Yine ilerideki dönemde İsrail Hava Yolları'nın yeniden Türkiye'ye uçuş yaptığını ve daha fazla sayıda İsrailli turistin Türkiye'ye geleceğini göreceğiz. Bu iş birliği hem bölgesel hem de küresel olarak çok önemli" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye ile İsrail arasındaki son dönemde ortaya çıkan güvenlik ve istihbarat iş birliğine ve savunma sanayi ile enerji alanlarında potansiyel iş birliğine dikkat çeken İsrailli diplomat, öncesinde İsrail merkezli Times of Israel sitesinde iki ülkenin normalleşmesi sürecinden "Mükemmel bir evliliğe sahip olmayacağımızı biliyoruz" diye söz etti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air