MENÜ
İstanbul 13°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
JAPONYA SAVAŞ UÇAKLARINI HAVALANDIRDI
Dünyadan
22 Ekim 2021 Cuma 11:35

JAPONYA SAVAŞ UÇAKLARINI HAVALANDIRDI

Japonya, Rusya ve Çin’e ait helikopterler nedeniyle savaş uçaklarını havalandırdı

Japonya Kabinesi Genel Sekreter Yardımcısı Yoshihiko Ishizaki, Rusya ve Çin’e ait savaş gemilerinden kalkan birer helikopterin uçuşu nedeniyle Japonya Hava Kuvvetleri’nin savaş uçaklarının havalandırıldığını söyledi.

Tokyo’ya göre, helikopterlerin uçuşu Rusya ve Çin donanmasına ait birer geminin Tsugaru Boğazı’ndan geçmesinin ardından, Japonya’nın Sumisu Adası’ndan 50-100 kilometre uzaklıkta gerçekleştirildi. Daha sonra da Honshu Adaları’nın doğusuna beş adet gemi daha yaklaştı.

Ishizaki, “Dün, 21 Ekim’de gemiler İzu Yarımadası’ndaki Sumisu ve Torishima adaları arasından geçti. Daha sonra Sumisu Adası’nın 50-100 kilometre güney batısından gelen Rusya ve Çin’e ait iki geminin üzerinden birer helikopter havalandı” dedi.

Helikopterlerin uçuşları nedeniyle Japonya ordusuna ait savaş uçakları havalandırıldı. Ishizaki, Tokyo’nun Japonya sınırları yakınlarındaki Rus ve Çin gemilerinin eylemlerini dikkatle takip ettiğini, gerekli tüm güvenlik önlemlerini aldığını ifade etti.

Rusya ve Çin, 14-18 Ekim’de Japon Denizi’nde ortak tatbikat gerçekleştirmişti. Japonya Savunma Bakanlığı daha önce iki orduya ait gemilerin geçişinin tamamen uluslararası hukuk çerçevesinde gerçekleştiğini, hiçbir sınır ihlalinde bulunulmadığını bildirmişti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air