MENÜ
İstanbul 12°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
KAPTAN PİLOT KALKIŞTA HAYATINI KAYBETTİ
Havacılık Haberleri
24 Kasım 2022 Perşembe 15:48

KAPTAN PİLOT KALKIŞTA HAYATINI KAYBETTİ

ABD Chicago O'Hare Havalimanı'ndan kalkan American Eagle'ın kaptan pilotu, uçak havalanırken bayıldı. Yardımcı pilot uçağı geri döndürdü. Hastaneye kaldırılan kaptan, bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı

Havayolundan yapılan açıklamada, söz konusu uçağın bir pilotun rahatsızlanması ve hayatını kaybetmesinin ardından Cumartesi gecesi kalkıştan kısa bir süre sonra Chicago'ya döndüğü belirtildi.

Ana şirket American Airlines'ın American Eagle için uçan Embraer E175 tipi, Envoy Air 3556 sefer sayılı uçak, Columbus'a(Ohio) hareket ettikten 37 dakika sonra Chicago O'Hare Uluslararası Havalimanı'na geri döndü.

‘KAPTAN GÖREV YAPAMAZ DURUMDA’

Yardımcı pilot, Chicago'nun uluslararası havaalanından kalktıktan birkaç saniye sonra hava trafik kulesine, "Geri dönmemiz gerekiyor. Kaptan rahatsızlandı ve görev yapamaz durumda," şeklinde anons yaptı. Uçak kısa bir süre sonra güvenli bir şekilde indi.

HASTANEDE VEFAT ETTİ

Bölgesel bir havayolu olan Envoy Air’den yapılan açıklamada, "Uçakta ve yerdeki ilk müdahale ekiplerinin kahramanca çabalarına rağmen, meslektaşımız hastanede vefat etti." denildi.

Uçakta 57 yolcu ve mürettebat bulunuyordu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air