MENÜ
İstanbul 23°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
KLM TÜM UKRAYNA UÇUŞLARINI ASKIYA ALDI
Havacılık Haberleri
12 Şubat 2022 Cumartesi 22:29

KLM TÜM UKRAYNA UÇUŞLARINI ASKIYA ALDI

Son dakika! Rusya-Ukrayna geriliminde sivil uçuşları ilgilendiren çok önemli bir gelişme yaşandı. KLM Hollanda Kraliyet Hava Yolları tüm Ukrayna uçuşlarını askıya aldığını duyurdu

Akşam saatlerinde flaş bir gelişme yaşandı. Dünyanın önde gelen havayollarından Hollanda Kraliyet Hava Yolları KLM, tüm Ukrayna uçuşlarını askıya aldı.

Havayolu, Ukrayna uçuşlarını Hollanda tarafından yayınlanan ‘acil seyahat uyarısı’ üzerine durdurduğunu açıkladı. Dışişleri Bakanlığı, Hollanda vatandaşlarını Ukrayna'ya seyahat etmemeleri konusunda uyardı, Orada yaşayanlar da dahil olmak üzere Ukrayna'da bulunanların da ülkeyi terk etmesi gerektiğini söyledi.

Yeni seyahat tavsiyesi, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal edeceğine dair artan korkular nedeniyle yayınlandı.

Havayolu, 2014'ten beri Ukrayna'nın doğu bölgeleri ve Kırım üzerinden uçuşlarını durdurmuştu. KLM, Malezya Hava Yolları’nın MH17 sefer sayılı uçağının Ukrayna’nın doğusu üzerinde uçarken bir Rus füzesi tarafından vurulması sırasında Malezya Hava Yolları ile uçuş ortağıydı.

Ukrayna’nın başkenti Kiev'e bir sonraki uçuşun pazar günü saat 01.00'de kalkması planlanmıştı ancak bu uçuş iptal edildi. Karar, yalnızca yeni seyahat uyarısı doğrultusunda değil, KLM’e göre aynı zamanda "kapsamlı bir güvenlik analizi" temelinde alındı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air