MENÜ
İstanbul 10°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
KORE YARIMADASI'NDA TANSİYON ARTIYOR!
Dünyadan
4 Kasım 2022 Cuma 14:25

KORE YARIMADASI'NDA TANSİYON ARTIYOR!

Son dakika… Kore Yarımadası’nda tansiyon giderek artıyor. Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı yaptığı açıklamada, 180 Kuzey Kore askeri uçağına ait radar izi tespit ettiklerini açıkladı. Acil durum kodu ile 80 adet F-35A jetinin havalanarak sınırda sorti yaptığı bildirildi.

180 SAVAŞ UÇAĞI HAREKETE GEÇTİ

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, bugün yerel saatle 11.00-15.00 arasında Kuzey Kore'de hava sahasında180'den fazla askeri uçağın tespit edildiğini ve karşı önlemlerin alındığını söyledi Güney Kore askeri kaynaklarına göre, Kuzey Kore’ye ait askeri uçaklar doğu ve batı denizleri de dahil olmak üzere birçok alanda uçuş faaliyeti gösterdi, ancak kırmızı hattı geçmedikleri kaydedildi.

Kuzey Kore ordusunun hareketine yanıt olarak, Güney Kore Hava Kuvvetleri'nin acil durum sortisi için 80 adet F-35A uçağı ile takip destek uçuşu sağladığı açıklandı.

HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİ AKTİFLEŞTİRİLDİ

Askeri yetkililer Taktik Eylem Hattı'nın (TAL) kuzeyindeki iç ve doğu ve batı denizleri de dahil olmak üzere birçok alanda faaliyet gösteren Kuzey Kore hava unsurlarına yönelik ilk andan itibaren hava savunması yoluyla tam bir yanıt duruşunu sürdüklerinin altını çizdi.

Öte yandan Güney Kore-ABD ortak hava tatbikatı olan ' Vigilant Storm'a katılan yaklaşık 240 uçağın planlanan tatbikatları gerçekleştirdiği ve hazırlık duruşunu sürdürdüğü söylendi. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Güney Kore Silahlı Kuvvetleri, Güney Kore ile ABD arasındaki yakın iş birliği altında Kuzey Kore ordusunun ilgili gelişmelerini yakından izlerken, daha fazla provokasyon için sağlam bir hazırlık duruşunu sürdürüyor." denildi.

VIGILANT STORM TATBİKATI

Güney Kore ve ABD ordularının müşterek şekilde gerçekleştirdiği hava tatbikatı bu yıl Kuzey Kore tarafından tepki ile karşılanmıştı.

Tatbikata toplamda 240 savaş uçağı ve çok sayıda personel katılıyor. Güney Kore Hava Kuvvetlerine ait 140 uçağın yer aldığı tatbikatta, F-35A, F-15K, KF-16 ve KC-330 uçakları katılıyor.

ABD ordusuna ait U-2 keşif uçağı ve çok sayıda EA-18 savaş jeti bölgede ortak tatbikat görevlerini sürdürüyor.
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air