MENÜ
İstanbul 24°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
METEOR YAĞMURUNDAN UNUTULMAZ GÖRÜNTÜLER
Havacılık Haberleri
14 Ağustos 2023 Pazartesi 09:43

METEOR YAĞMURUNDAN UNUTULMAZ GÖRÜNTÜLER

Türkiye'nin birçok ilinde gözlemlenen 'Perseid meteor yağmuru' fotoğraf karelerine yansıdı. Fotoğrafçıların karelerine yansıyan görüntüler gökyüzünü aydınlatan doğa olayını gözler önüne serdi.

Türkiye’nin farklı noktalarında çekilen fotoğraf kareleri perseid meteor yağmurunun sunduğu eşsiz manzaraları gökyüzü severlere sundu.

Meteor yağmuru her yıl Temmuz - Ağustos aylarında gerçekleşiyor. Ancak perseid meteor yağmuru Ağustos'un belirli günlerde daha net olarak gözlemleniyor. Gökyüzü tutkunları, meteor yağmurlarının en görkemlisi Perseid meteor yağmurunu 12 Ağustos gecesi belli noktalardan izledi. Perseid meteor yağmuru, saatte 60 ila 100 adet arası göktaşının yer değiştirmesi ile seyir zevki yüksek anlar yarattı.

Belirli aralıklarla gerçekleşen meteor yağmuru, doğru yerde, doğru koşullarda izlendiği takdirde net bir gözlem olanağı sunabiliyor. Meteor yağmuru saat bilgileri de burada kritik bir rol oynuyor. 14 Temmuz'da başlayan Perseid meteor yağmuru 1 Eylül'e kadar farklı noktalardan gözlenebiliyor.

PERSEİD METEOR YAĞMURU NEDİR?

Perseid ismi Yunan Mitolojisinde, Perseus'un oğulları anlamındaki Perseidai kelimesinden gelmektedir. Perseid Meteor Yağmurları, Swift-Tuttle kuyruklu yıldızı ile bağlantılı bir meteor yağmuru türüdür. Gökyüzünde görünür saçılma noktası Perseus Takımyıldızı'na denk geldiği için bu ismi almıştır.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air