MENÜ
İstanbul 12°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
MİLYONLARCA MEMURUN GÖZÜ BU TOPLANTIDA!
Türkiye'den
6 Haziran 2022 Pazartesi 17:01

MİLYONLARCA MEMURUN GÖZÜ BU TOPLANTIDA!

Son dakika… Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı başladı. Toplantıda ele alınan konulardan biri de milyonlarca memur ve memur emeklisini ilgilendiren 3600 ek gösterge konusu. Ek göstergenin detayları, kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı tarafından açıklanacak.

BÜTÜN DİKKATLER CUMHURBAŞKANININ 3600 EK GÖSTERGE AÇIKLAMASINDA

5 milyona yakın memur ve memur emeklisini etkileyecek çalışmaya göre maaşlarda yüzde 25 artış olması bekleniyor.

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin dört gözle beklediği 3600 ek gösterge için kritik gün geldi çattı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 3600 ek göstergeyle ilgili raporu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunmasının ardından dün konuşma yapan Cumhurbaşkanı, detayları kabine toplantısından sonra açıklayacağını söyledi.

"KONUYU ÇÖZDÜĞÜMÜZÜN MÜJDESİNİ VERMEK İSTİYORUM"

Erdoğan, "Çalışan ve emekli memurlarımız ile ilgili 3600 ek gösterge ile bilinen çalışmayı tamamladık ve meclis aşamasına getirdik. Yarınki kabine toplantısı ardından yapacağımız millete sesleniş konuşmamızda bu hazırlığı detaylarıyla anlatacağım. Sadece 4 meslek grubunu değil, 5 milyonu aşkın memurumuzun, emeklilerimizin tamamını ilgilendiren bir formülle bu sorunu çözdüğümüzün müjdesini paylaşmak istiyorum" dedi.

KABİNE TOPLANTISI BAŞLADI

3600 ek göstergenin de ele alındığı kabine toplantısı, bugün saat 15.00 itibariyle başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısında ek göstergenin detaylarını bakanlarla istişare etmesinin ardından kamuoyu ile paylaşması bekleniyor.

MAAŞLARDA YÜZDE 25 ARTIŞ BEKLENTİSİ

Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Kaya CNN Türk ekranlarında yaptığı açıklamada, 3600 Ek Gösterge ile maaşlarda yüzde 20-25 aralığında artış beklentisi olduğunu belirtti. Kaya, "3600 ek göstergeyle ilgili kritik gün. Bakanlıklar tarafından bütçeler ve teknik detaylar çalışıldı, raporlar sunuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan 3600 ek göstergenin detaylarını anlatacak. Ek gösterge ile yüzde 20-25 aralığında maaşlarda artış meydana gelecek. Emeklilerin maaşlarımnda da düzenlemeye göre artış olacak. Emekli maaşı 5 bin lira olan polisin maaşı 1200-1300 lira yükselecek. Emekli ikramiyelerinde 40-50 bin lira artış getirecek. Emekli olacakların ikramiyeleri 25 yıllık memurun 200 bin liraysa 40 bin lira artacak ve 240 bin lira alacak. Bunları ortalama verilerden hesaplıyoruz. Kademe ve çalışma yılına göre maaşlar farklılık gösteriyor. Memur ve emekliler maaşlarının üstüne yüzde 20-25 koyarlarsa alacakları yeni maaşı hesaplayabilirler" dedi.

EK GÖSTERGE NEDİR?

Ek gösterge, kamu görevlilerinin çalışırken maaşlarını, emekli olduklarında ikramiye ve aylıklarını belirleyen en önemli kalemlerden biri. Ek gösterge rakamları unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösteriyor. Ek gösterge yükseldikçe emekli aylığı ve emekli ikramiyesi rakamı da yükseliyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air