MENÜ
İstanbul 18°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
OTOYOLLARDA HIZ LİMİTLERİ DEĞİŞTİ
Türkiye'den
1 Temmuz 2022 Cuma 14:09

OTOYOLLARDA HIZ LİMİTLERİ DEĞİŞTİ

Otoyollarda otomobiller için yeni hız sınırı uygulaması bugün itibarıyla başladı. İşte otoyollarda yeni hız limitleri…

Bugün itibarıyla başlayan yeni uygulamayla hız sınırları Edirne'den Şanlıurfa'ya kadar uzanan otoyolda (Ankara-Niğde arası hariç) 130 kilometre saate, Kuzey Marmara, İstanbul-İzmir, Ankara-Niğde otoyollarında ise 140 kilometre saate çıkarıldı. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun imzasıyla, geçtiğimiz günlerde 81 il valiliğine, otoyollardaki otomobil hız sınırlarına ilişkin yazı gönderilmişti.

BUGÜN BAŞLADI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın da görüşü alınarak, otomobiller için otoyollarda yeni hız sınırları belirlendi.

Bugün başlayan uygulama ile Edirne-İstanbul (Avrupa Otoyolu), İstanbul-Ankara (Anadolu Otoyolu), Niğde-Mersin-Şanlıurfa (Niğde- Tarsus kesimi, Tarsus-Şanlıurfa kesimi) ile Çeşme-İzmir-Aydın (Çeşme-İzmir kesimi ile İzmir-Aydın kesimleri) otoyollarının mevcut olan 120 km/s olan hız sınırı 10 km/s artırılarak 130 km/saate çıkarıldı.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Sakarya-Kurtköy-Odayeri-Kınalı bölümü, Malkara-Çanakkale, Gebze-İzmir / Menemen-Çandarlı, Ankara-Niğde otoyollarında ise 120 km/saat olan hız sınırı 20 km/saat artırılarak 140 km/saate çıkarıldı. Ayrıca yapımı devam eden ve yeni projelendirilecek otoyollar hizmete açıldığında 120 km/saat olan hız sınırı 20 km/ saat artırılarak 140 km/saate yükseltilecek. Otoyollarda trafik işaretlemeleri çalışmaları da tamamlandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air