MENÜ
İstanbul 12°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
PUTİN’DEN NATO’YA UYARI
Dünyadan
18 Kasım 2021 Perşembe 17:42

PUTİN’DEN NATO’YA UYARI

Putin: NATO uçaklarının sınırlarımızın 20 km yakınında uçması izin verilebilecek sınırları aşıyor

Rusya Devlet Başkanı Putin, NATO’nun stratejik bombardıman uçaklarının Rusya sınırlarının 20 km yakınında uçuş gerçekleştirmesinin 'izin verilebilecek tüm sınırları aştığı' uyarısında bulundu. Putin, Batı’yı, Rusya’nın kırmızı çizgileri hakkındaki uyarılarını derinine inemeden yüzeysel biçimde anlamakla suçladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Dışişleri Bakanlığı’nın yönetim kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, Batılı ülkelere atıfla, “Tabii ki partnerlerimizin çok nevi şahsına münhasır olduklarını, en hafif deyimiyle söylemem gerekirse, kırmızı çizgiler hakkındaki uyarılarımızı yüzeysel biçimde algıladıklarını biliyoruz” dedi.

Rusya lideri sözlerini şöyle sürdürdü:

“Batılı partnerlerimiz, Kiev’e öldürücü modern silahlar sağlayarak, Karadeniz’de, üstelik de sınırlarımızın çok yakınında provokatif askeri tatbikatlar gerçekleştirerek durumu tırmandırıyorlar.”

‘İlişkilerimiz neredeyse müttefiklik seviyesindeyken Batı, NATO’nun genişlemesi konusundaki endişelerimizi görmezden geldi’

“Bu konudaki endişelerimizi sürekli olarak dile getiriyoruz ve kırmızı çizgilerimizin neler olduğunu söylüyoruz” diye ekleyen Putin, “ABD dahil Batı ile ilişkilerimizin benzersiz, hatta neredeyse müttefiklik seviyesinde olduğu dönem NATO’nun doğuya doğru genişlemesi konusundaki endişelerimiz ve uyarılarımız tamamen görmezden gelindi” eleştirisi yaptı.

‘Romanya ve Polonya’ya yerleştirilen savunma sistemlerinin, saldırı sistemine dönüştürülmesi birkaç dakika alır’

Rusya Devlet Başkanı şöyle devam etti: “Şimdi NATO’nun askeri altyapısı nerelere geldiğini görebiliyoruz: Doğrudan sınırlarımızın çok yakınına. Romanya ve Polonya’ya ise füze savunma sistemleri yerleştirilmiş durumda. Bunun parçası olan MK-41 fırlatma rampası ve saldırı sistemi çok kolay bir biçimde (Rusya’ya karşı) kullanılabilir. Sistemin yazılımını bu şekilde değiştirmek sadece birkaç dakika alır.”

Sputnik

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air