MENÜ
İstanbul 24°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
RİZE-ARTVİN'İN YÜZDE 35’İ TAMAMLANDI
Havacılık Haberleri
22 Temmuz 2019 Pazartesi 14:05

RİZE-ARTVİN'İN YÜZDE 35’İ TAMAMLANDI

İki yıl önce temeli atılan Rize-Artvin Havalimanı’nın yüzde 35’inin tamamlandığı açıklandı

Türkiye’nin deniz dolgusuna inşa edilecek 2’nci havalimanı Rize-Artvin Havalimanı’nda henüz dolgu çalışmaları tamamlanmadı. DHA’nın haberine göre 150 kamyon ve 2 hafriyat gemisi ile gece-gündüz malzeme taşınan proje için gelecek ay havalimanı üst yapı inşaatı ihalesine çıkarılacak.

Ajansa konuşan Rize Valisi Kemal Çeber, Rize-Artvin Havalimanı inşaatında çalışmaların son derece hızlı devam ettiğini belirterek, “7 ay önce Rize’ye geldim. O zaman yüzde 14’lerde olan çalışmalar şu an yüzde 35’lere çıktı” dedi ve ekledi:,

“Günlük ortalama 60 bin ton dolgu malzemesi dökülüyordu. Şu an ise 118 bin ton dolgu malzemesine ulaştık. Yani her gün yeni bir rekor kırılıyor. Niye, çünkü 2020 yılının 29 Ekim’inde çalışmaları bitirerek ilk uçağın inmesini planlıyoruz. Bu tarihe yetiştirmeye gayret ediyoruz. 3 bin metre pisti olan ve şu anda dünyada geniş gövdeli dediğimiz bütün uçakların inebileceği nitelikte bir havaalanı olacak.”

Dolgu için 88 milyon tondan fazla taş kullanılması planlanıyor

Proje sahasına 3 kilometre mesafedeki Kanlımezra ve 7 kilometre uzaklıktaki Tektaş taş ocaklarından kamyonlarla taşınan taşlar, bağlantı yolu ile denize dökülüyor. 2 hafriyat gemisine de kamyonlarla doldurulan taşlar, açıkta 28 metre derinlikte denize boşaltılıyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air