MENÜ
İstanbul 14°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
ROLLS-ROYCE VE ETIHAD’TAN ORTAK TAAHHÜD
Havacılık Haberleri
22 Kasım 2021 Pazartesi 14:39

ROLLS-ROYCE VE ETIHAD’TAN ORTAK TAAHHÜD

Rolls-Royce ve Etihad Havayolları’ndan, sürdürülebilir havacılık konusunda ortak vizyon taahhüdü

Rolls-Royce ve Etihad Havayolları, Etihad'ın “Stratejik Sürdürülebilirlik Programı” kapsamında sürdürülebilir havacılığın gelişimini kolaylaştıran kapsamlı bir anlaşma imzalayarak hava yolculuğunu karbondan arındırma konusunda önemli bir adım attı.

Net sıfır karbon stratejisiyle başlayıp COP26 etkinliğindeki duyurulara kadar uzanan süreçte Rolls-Royce, elektrifikasyon ve sürdürülebilir havacılık yakıtlarının (SAF) kullanımı konusunda geliştirdikleri yeniliklerin sürdürülebilir havacılık için bir dönüm noktası olduğuna inanıyor.

Rolls-Royce ve Etihad Havayolları arasındaki anlaşma, kısa mesafe (commuter) uçakları için elektrikli motorların kullanımı ve kentsel hava hareketliliği (urban air mobility - UAM) sektörü için elektrifikasyon teknolojilerinin ve hibrit sistemlerin uygulanmasını hedefliyor. Bu anlaşma ile Rolls-Royce, Etihad'ın Sustainability50 uçağının öncülük ettiği A350 filosunun sürdürülebilirlik konusundaki yeni teknoloji çözümlerini test etmek için Airbus’ın da dâhil olduğu ortaklarla birlikte çalışacak.

Anlaşma, Rolls-Royce Sivil Havacılık Başkanı Chris Cholerton ve Etihad Havacılık Grubu CEO’su Tony Douglas tarafından imzalandı.

Kurulan bu ortaklığın Rolls-Royce ile olan uzun geçmişlerine dayandığını belirten Etihad Havacılık Grubu CEO’su Tony Douglas konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Net sıfır karbon hedefine doğru ilerlemek amacıyla sürdürülebilir çözümleri araştırıp, bunları test ederken karbondan arındırma yolunda iş birliklerimize de devam ediyoruz. Havacılık sektöründe sürdürülebilirlik konusundaki zorluğun üstesinden gelmek için hızlı bir çözüm şu an için mümkün gözükmüyor. Hava yolculuğunun karbon emisyonlarını önemli ölçüde azaltma konusundaki ortak hedeflerimize ulaşmak için ise çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

Rolls-Royce Sivil Havacılık Başkanı Chris Cholerton ise şunları söyledi: “2050 yılına kadar net sıfır emisyon hedefimize müşterilerimizle iş birliği yaparak ulaşabileceğimize inanıyoruz. Etihad Havayolları ile uzun süredir devam eden ilişkimiz, havacılıkta yenilikçi çözümler geliştirmemize yardımcı oluyor.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air