MENÜ
İstanbul 14°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
RUS JETİ İNGİLİZ UÇAĞINA FÜZE ATEŞLEMİŞ!
Dünyadan
20 Ekim 2022 Perşembe 16:20

RUS JETİ İNGİLİZ UÇAĞINA FÜZE ATEŞLEMİŞ!

Ukrayna'daki savaş son sürat devam ederken Karadeniz üzerinde büyük bir tehlike atlatıldığı ortaya çıktı. Kısa sürede dünyanın bir numaralı gündem konuları arasına giren gelişmeyi İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace açıkladı

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş sürerken, İngiltere'den gelen açıklama dünyanın gündemine adeta bomba gibi düştü. İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Karadeniz'de yaşanan olayı günler sonra kamuoyu ile paylaştı.

RUS UÇAĞI FÜZE ATEŞLEMİŞ

Wallace, parlamentoda yaptığı açıklamada rutin devriyede bulunan silahsız bir Hava Kuvvetleri uçağının iki Rus SU-27 savaş uçağı tarafından önünün kesilmesinin ardından uçuşun yarıda kesildiği açıkladı. İngiliz bakan, Rus jetinin İngiliz uçağının yakınından geçen bir füze ateşlediğini bilgisini paylaştı.

RUSYA ‘TEKNİK ARIZA’ YAŞANDI DEMİŞ

Wallace olayın 29 Eylül'de gerçekleştiğini belirtti. Konuyu Rus makamlarına bildirdiklerini belirten İngiliz bakan, Moskova'nın yaklaşık 10 gün sonra olayın 'teknik bir arıza' nedeniyle yaşandığını bildirdiğini açıkladı. Wallace, 'Bunu Ruslar tarafından kasıtlı bir hamle olarak görmüyoruz, analizimiz bunun bir arıza olduğu konusunda hemfikir' dedi.

Söz konusu uçuşun uluslararası hava sahasında gerçekleştiğinin altını çizen Wallace, bundan sonraki devriye uçuşlarına savaş jetlerinin eşlik edeceğini bildirdi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air