MENÜ
İstanbul 17°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
ŞEKER EN BAŞARILI 50 CFO ARASINDA
Havacılık Haberleri
22 Mart 2023 Çarşamba 10:29

ŞEKER EN BAŞARILI 50 CFO ARASINDA

Türk Hava Yolları Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Murat Şeker, Türkiye’nin En Başarılı 50 CFO’su arasında yer aldı

Türk Hava Yolları Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Murat Şeker, geçen sene olduğu gibi bu sene de Türkiye’nin en prestijli iş dünyası araştırmalarından “En Etkin 50 CFO” (Chief Financial Officer- Finans Direktörü) seçiminde Türkiye’nin en başarılı 50 CFO’su arasına girdi.

Türk iş dünyasına büyük katkısı olan ve vizyonu ile finansal gündemi yönlendiren üst düzey yöneticiler, 21 Mart Salı günü İstanbul’da düzenlenen ve DataExpert iş birliği ile BMI Business School tarafından yürütülen “CFO Summit 2023” (Finans Direktörleri Zirvesi) organizasyonunda bir araya geldi.

ŞEKER: BU ÖDÜLÜ TÜRKİYE VE THY AİLESİNE ADIYORUM

“En Etkin 50 CFO” arasına giren Türk Hava Yolları Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Murat Şeker; ödülle ilgili “Hem ülkemizin hem de yönettikleri şirketlerin finansal gelişiminde katkısı olan başarılı yöneticiler arasında yer almak benim için de gurur verici. Burada olma sebebimi, zor günleri birlik ve beraberlik ile atlatan güçlü bir millet oluşumuza ve Türk Hava Yolları çalışanları olarak her zaman kendimizi gelişime açık tutarak şirketimizin başarısına ortak olmamıza bağlıyorum. Bu yüzden; bu değerli ödülü, hiçbir zorlukta durmayan ve zor günleri kenetlenerek atlatan tüm Türkiye ve Türk Hava Yolları A.O. ailesine adıyorum. Hep beraber ülkemizi ve şirketimizi güçlendirerek başarılarımıza devam edeceğiz.” dedi.



Doç. Dr. Murat Şeker, Başarılı Eğitim Hayatını Kariyerine Yansıtıyor

2000 yılında Marmara Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Murat Şeker, 2002 yılında Sabancı Üniversitesi'ndeki ekonomi master eğitimini bitirdi. 2008 yılında Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Minnesota Üniversitesi’nde Ekonomi alanındaki doktora derecesini tamamladıktan sonra, 2008-2011 yılları arasında ABD'de Dünya Bankası'nın Finansal ve Özel Sektör Gelişimi Başkan Yardımcılığı altında Girişimcilik Araştırma Bölümünde analist olarak çalışmaya başladı. 2011-2013 yılları arasında ise Dünya Bankası'nın aynı Başkan Yardımcılığı altındaki İnovasyon, Teknoloji ve Girişimcilik Bölümü’nde ekonomist olarak görev aldı.

2013 yılında Türkiye'ye dönen Dr. Şeker, 2016'dan bu yana Türk Hava Yolları Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı; 2021 yılından itibaren ise Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor. Dr. Şeker ayrıca, 2015-2018 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde yarı zamanlı eğitmen olarak çalışmış ve Ekim 2018'de Doçent unvanını almıştır.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air