MENÜ
İstanbul 12°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
SHENGEN VİZELERİ NEDEN REDDEDİLİYOR
Turizm
25 Eylül 2022 Pazar 11:15

SHENGEN VİZELERİ NEDEN REDDEDİLİYOR

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı, Schengen başvurularının neden gittikçe daha fazla reddedildiğini açıkladı

AB Türkiye Delegasyon Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Schengen vizesi başvurularında artan ret oranına ilişkin açıklama yaptı. Landrut, "Başvuruların reddinde artış olduğunu görüyoruz çünkü sahte evrak ve eksik başvuruya daha fazla rastlıyoruz" dedi.

Hürriyet Gazetesi yazarı Hande Fırat, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyon Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut’la yaptığı görüşmede, Schengen vize başvurularındaki gecikmeleri ve artan ret oranını sordu. Büyükelçi, “Başvuruların reddinde artış olduğunu görüyoruz çünkü sahte evrak ve eksik başvuruya daha fazla rastlıyoruz” yanıtını verdi.

‘SİYASİ BİR MESELE DEĞİL’

Fırat, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Meyer-Landrut’a Schengen vizelerindeki artan gecikmeleri sorması üzerine şu yanıtı aldı:

“Pandeminin sona ermesinden sonra dünya genelinde vize başvurularında çok ciddi artış görüldü. Bu artış uygulamada bir takım sorunlara ve bekleme sürelerinin uzamasına neden oldu. Bir noktayı çok net ifade etmem gerekir: Çözmeye çalıştığımız uygulamaya dönük sorunlarla karşı karşıyayız. Bu siyasi bir mesele değil. Başvuruların reddinde artış olduğunu görüyoruz çünkü sahte evrak ve eksik başvuruya daha fazla rastlıyoruz.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air