MENÜ
İstanbul 10°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
SHGM EKİP GEÇİŞLERİNİ DURDURDU
Havacılık Haberleri
6 Temmuz 2022 Çarşamba 00:07

SHGM EKİP GEÇİŞLERİNİ DURDURDU

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), ‘Ekip Geçişleri Hakkında" genelge yayımlayarak, uçuş ekiplerinin hem yerli işletmelere geçişlerini hem de yabancı işletmelere geçişlerini durdurdu

SHGM, Ekip geçişlerine ilişkin UOD-2015/13 sayılı Genelge’nin revizyonu ve değişiklik mevzuatını duyurdu.

Genelgede 'Yerli İşletmelere Geçişler' başlığı altında “Havayolu işletmesi bünyesinde istihdam edilen uçuş veya kabin ekibi üyeleri, Nisan-Mayıs-Haziran-Temmuz-Ağustos aylarında, balon işletmesi bünyesinde istihdam edilen pilotlar ise, Nisan-Mayıs-Haziran-Temmuz-Ağustos-Eylül-Ekim aylarında işletme değişikliği yapamazlar.” denildi.

'Yabancı İşletmelere Geçişler' başlığında ise şu ifadeler yer aldı:

“Genel Müdürlüğümüzce düzenlenmiş lisans sahibi uçuş ekiplerinin bağlı bulundukları havayolu işletmelerinden muvafakat olmaksızın ayrılarak yabancı havayolu işletmeleri bünyesine katılmak istemeleri durumunda, ilgili uçuş ekiplerinin asgari 6 (altı) ay süreyle "Verification" başvuruları kabul edilmez.

Genel Müdürlüğümüzce düzenlenmiş lisans sahibi uçuş ekiplerinin bağlı bulundukları havayolu işletmelerinden muvafakat olmaksızın ayrılması ve anılan işletme ile akit altına alınan sözleşmeden doğan mükellefiyetlerini yerine getirmemiş olmaları halinde, bu maddenin birinci fıkrasında belirtilen 6 (altı) aylık süre geçmiş olsa bile "Verification" başvuruları kabul edilmez.

Bu madde kapsamında muvafakat olmadan ayrılan uçuş ekibi üyeleri için ilgili havayolu işletmesi tarafından ilgili bilgi ve belgeler ile birlikte Genel Müdürlüğe resmi yazı ile başvuruda bulunulması gereklidir.”

Verification, ilgili sivil havacılık otoritesi tarafından düzenlenen uçuş ekibi lisanslarının doğrulanmasına yönelik olarak bu otoriteden talep edilen belgeyi ifade eder.

HAVA-SEN TEPKİLİ

Havayolu Çalışanları Sendikası HAVA-SEN, SHGM’nin yayınladığı genelgeye tepki gösterdi. Sendikadan yapılan açıklamada, genelge ile Türk pilotların enflasyon karşısında eriyen maaşlarına karşı yabancı havayolu şirketlerine geçişlerinin engellenmesinin amaçlandığı belirtildi. Bunun temel haklara aykırı bir uygulama olduğu belirtilirken, HAVA-SEN olarak hukuki yönden değerlendirme çalışmalarını başlattıkları, enflasyonun cezasının uçuş ekiplerine kesilemeyeceği ve İdare mahkemesine yürütmeyi durdurma taleplerini en kısa sürede başlatacakları vurgulandı.

Genelge için TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Uzak
 6 Temmuz 2022 Çarşamba 08:01
İnsan haklarına aykırı Üstü örtülü kölelik Bide demir halka takın boynumuza En kısa zamanda tepki gösterilmesi gerekir.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air