MENÜ
İstanbul 15°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
SİS UÇAK SEFERLERİNİ VURDU
Havacılık Haberleri
6 Kasım 2021 Cumartesi 12:30

SİS UÇAK SEFERLERİNİ VURDU

İstanbul ve Ankara’da yoğun sis uçak seferlerini olumsuz etkiliyor. Özellikle Sabiha Gökçen Havalimanı’nda çok sayıda uçak seferi iptal edildi

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, “İstanbul ve Ankara'da etkisini gösteren yoğun sis Sabiha Gökçen ve Ankara Esenboğa havalimanı operasyonlarımızı etkilemektedir. Durumun gün içerisinde devam etmesi ve uçuşlarımızda iptal veya gecikmeler yaşanması beklenmektedir” dedi.

İstanbul Havalimanı’nda ise herhangi bir sıkıntı yaşanmadı. Havalimanı iniş-kalkışlara açık vaziyette. Sabiha Gökçen Havalimanı’nda ise sis etkisini çok fazla gösterdi. Sabah erken saatlerde yaşanan kapalılığın ardında saat 08:00 itibariyle meydan tekrar iniş-kalkışlara kapatıldı. Çok sayıda uçak gecikmeye girerken bazı seferler karşılıklı olarak iptal edildi. Birçok uçak havada bekleme (holding) yapıyor. Bu uçaklar başta İstanbul Havalimanı olmak üzere çeşitli meydanları yönlendirildi.

Ankara Esenboğa Havalimanı’nda da sis uçak seferlerini olumsuz etkiledi. Düşük görüş nedeniyle Ankara’ya yapılacak seferler bekletiliyor.

Şu seferler Sabiha Gökçen Havalimanı yerine İstanbul Havalimanı’na yönlendirildi:

Tk7831 Stansted-Saw

Tk 7873 Köln-Saw

Tk 7227 Adana-Saw

Tk 7817 Hanover-Saw

Tk 7335 Ordu Giresun-Saw

Tk 7697 Erbil-saw

Tk 7275 Gaziantep-Saw

THY EKİPLERİ ORGANİZE OLDU

İstanbul Havalimanı'nda THY ekipleri divert eden yolcular için gerekli önlemleri aldı. Transfer yolcular İstanbul meydandan uygun seferlere yerleştirilecek. Ayrıca isteyen yolcular için Sabiha Gökçen varışlı otobüsler ayarlandı.

GÜNCELLENDİ

Öğle saatlerine doğru Sabiha Gökçen Havalimanı açıldı. Saat 14:35 e kadar olan iç hat seferleri iptal edildi. 17 sefer İstanbul Havalimanı’na meydana divert etti.

Akşam saatlerinde Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki durumun tekrar kötüleşmesi bekleniyor..

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air