MENÜ
İstanbul 17°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
SUNEXPRESS’TEN ANTALYA'YA 12 UÇAKLIK HANGAR
Havacılık Haberleri
22 Ekim 2025 Çarşamba 09:27

SUNEXPRESS’TEN ANTALYA'YA 12 UÇAKLIK HANGAR

Sunexpress Hava Yolları, Antalya Havalimanı’nda henüz yeri açıklanmayan bir bölgede 12 uçağa aynı anda bakım hizmeti verebilecek hangar inşa edecek. Hangar yatırımı, şirketin tarihinde önemli bir dönüm noktasını temsil ediyor. 3 yılda tamamlanması hedeflenen proje, Antalya’nın, havacılık ekosisteminde teknik bakım ve onarım alanında stratejik bir merkez konumuna yükselmesine zemin hazırlayacak.

Müjdeyi SunExpress CEO’su Max Kownatzki Antalya’da 2025 yaz sezonu performansıyla birlikte yaklaşan kış dönemi ve 2026 yılına yönelik planlarını açıkladığı basın toplantısında verdi.

Kownatzki, “Antalya Havalimanı’nda inşa edilmesi planlanan hangar yatırımı, şirketin tarihinde önemli bir dönüm noktasını temsil ediyor. 3 yılda tamamlanması hedeflenen proje, Antalya’nın, havacılık ekosisteminde teknik bakım ve onarım alanında stratejik bir merkez konumuna yükselmesine zemin hazırlayacak” dedi.

Planlanan yatırımlarla ilgili olarak Kownatzki, “İnşa etmeyi planladığımız 12 uçak kapasiteli hangar sayesinde, filomuzun teknik hat ve üs bakım ve onarım süreçlerini kendi bünyemizde yürütebileceğiz. Bu tesis, yalnızca SunExpress filosuna değil, bölgede faaliyet gösteren diğer hava yolu şirketlerine de hizmet verebilecek. Antalya, havacılık bakım hizmetleri açısından bölgenin stratejik bakım üssü haline gelecek. Bu projeyi sadece bir altyapı yatırımı olarak değil, aynı zamanda bölgede nitelikli iş gücünün gelişimine katkı sağlayacak önemli bir stratejik adım olarak görüyoruz” dedi.

Kownatzki, hangar projesi kapsamında 500 kişinin işe alınacağını, projenin müteahhitlik, inşat ve devreye grime şeklinde 3 fazdan oluşacağını söyledi.

6 haftalık ihale sürecinin devam ettiğini belirten Kownatzki, şirketlerden teklif alındığı, şu an maliyeti açıklayamayacaklarını ifade etti.

Süleyman ŞEN-Antalya

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Haber Air
Nil Akademi Mobil