MENÜ
İstanbul 16°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
SUUDİ ARABİSTAN'DAN NEOM AIRLINES SÜRPRİZİ
Havacılık Haberleri
24 Mart 2023 Cuma 12:36

SUUDİ ARABİSTAN'DAN NEOM AIRLINES SÜRPRİZİ

Suudi Arabistan’dan bir havayolu daha: NEOM Airlines 2024‘te uçuşlara başlıyor

Suudi Arabistan, Riyadh Air’den sonra bir havayolunun daha müjdesini verdi: Neom Airlines.

Ülke, tazeliğini koruyan Riyadh Air’in hemen peşinden Noam Hava Yolları ile yeni bir havayolu şirketini duyurdu. Noam Airlines, yalnızca Suudi Arabistan'ın kuzey-batı bölgesindeki 500 milyar dolarlık Neom şehrine hizmet verecek.

NEOM PROJESİ

Neom şehri, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhamed bin Selman tarafından duyurulan, "insanların dünyanın sağlığından ödün vermeden ilerlediği geleceğin planı" mottosuna sahip bir robotlar şehri. Dünyayı farklı bir seviyeye taşımayı planlayan bu proje, Suudi Arabistan'ın kuzeybatısında, Kızıldeniz kıyısında Ürdün ve Mısır'a komşu bir konumda. İçerisinde son teknoloji sistemleri bulunduran, otomasyonla yönetilen ve insanlığın doğaya verdiği zararı minimuma indirmek amacıyla tasarlanmış 500 milyar dolar değerindeki gelecekten esinlenmiş bir yerleşim projesi.

Neom,Tebuk Bölgesi'nde planlanan bir şehir. Proje, ilk olarak 24 Ekim 2017 tarihinde Prens Muhammed bin Selman tarafından açıklandı. NEOM'un ilk bölümü 2025 yılına kadar tamamlanması hedefleniyor. Projenin tahmini maliyeti 500 milyar dolar olacağı düşünülüyor ve tamamen yenilenebilir enerji kaynaklarıyla desteklenmesi planlanıyor. Şehrin toplam 26.500 km²'lik bir alanı kaplaması ve Kızıldeniz kıyısı boyunca 460 km uzanması planlanıyor.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air