MENÜ
İstanbul 13°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
TAHIL ZİRVESİ İÇİN GELDİLER
Türkiye'den
13 Temmuz 2022 Çarşamba 13:42

TAHIL ZİRVESİ İÇİN GELDİLER

Tahıl sevkiyatının güvenli bir şekilde oluşturulmasına yönelik İstanbul'da gerçekleşecek 4'lü tahıl zirvesine katılmak üzere Rus heyeti İstanbul'a geldi.

Moskova'dan kalkan Rus Hava Kuvvetlerine ait uçak saat 10.40'da İstanbul Havalimanı'na iniş yaptı. VIP Terminaline yanaşan uçaktan inen heyet, daha sonra havalimanından ayrıldı. Toplantıya Türkiye, Rusya, Ukrayna heyetleri ile Birleşmiş Milletler temsilcileri katılacak.

Türkiye, Ukrayna, Rusya ve Birleşmiş Milletler'den (BM) heyetler, Ukrayna'daki tahılın güvenli bir şekilde sevkiyatının sağlanması amacıyla bugün İstanbul'da bir araya gelecek.

GIDA KRİZİ

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali tahıl, yemeklik yağ, benzin ve gübre fiyatlarını vurmuş durumda. Ukrayna ve Rusya'nın dünyanın en büyük tahıl ihracatçıları arasında olması dünyanın bir gıda krizinin eşiğine gelmesine yol açıyor.

20 MİLYON TON TAHIL BEKLİYOR

Ukrayna'nın önemli limanlarından Odessa'da 20 milyon ton tahılın rehin kaldığı tahmin ediliyor. İhracatın kesintiye uğraması yüzünden dolan depolar, Ukrayna'da yapılacak hasatların da saklanması konusunda endişe yaratıyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air