İstanbul Havalimanı'nda bir kafes içerisinde yakalanan yavru gorilin şüpheli kaçakçısına Tayland'da baskın düzenlendi. Tayland polisi, nesli tükenmekte olan goril yavrusunun şüpheli kaçakçısını buldu.
İstanbul Havalimanı'nda Bangkok'a gönderilmek üzere Nijerya'dan yola çıkarılan yavru goril yavrusunun ele geçirilmesinin ardından Tayland polisi şüpheli kaçakçıya baskın düzenledi. Kaçakçılık şüphesiyle Nakhon Pathom eyaletinde bir çiftliğe baskın düzenlendi.
Tayland Doğal Kaynaklar ve Çevresel Suçlar Polis Amiri tarafından yapılan açıklamada, Türk Polisi ile paylaşılan istihbarat sonucu gorilin son varış adresi olan çiftliğe düzenlenen operasyonda 22 farklı türde 284 adet hayvan bulunduğu açıklandı.
Çiftliğin hayvan ticareti yapmak için gerekli lisanslara sahip olduğu belirtildi ancak çiftlikte bulunan hayvanların ticaretinin yasal olup olmadığı hakkında soruşturma başlatılacağı açıklandı.
Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekipleri, 22 Aralık’ta İstanbul Havalimanı'nda Nijerya çıkışlı Bangkok varışlı bir kafeste nesli tükenmekte olan goril yavrusu bulunduğunu açıklamıştı. Nesli tehlikede olan goril türlerinin kaçakçılık piyasasındaki değeri milyonları buluyor.