MENÜ
İstanbul 12°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
TEL AVİV-VİYANA UÇAĞINA BOMBA İHBARI!
Havacılık Haberleri
19 Ekim 2026 Pazartesi 07:40

TEL AVİV-VİYANA UÇAĞINA BOMBA İHBARI!

Avusturya Havayolları'na ait yolcu uçağı bomba tehdidi nedeniyle Bulgaristan'ın başkenti Sofya’ya indi. Tel Aviv-Viyana seferini yapan uçaktaki 51 yolcu tahliye edildi.

Avusturya Havayolları'nın Tel Aviv-Viyana seferini yapan yolcu uçağı bomba ihbarı üzerine Bulgaristan'ın başkenti Sofya'ya acil iniş yaptı.

Pazar günü yaşanan olayda OS82 sefer sayılı, Airbus A320 tipi uçakta 51 yolcu ile altı mürettebat bulunuyordu. OE-LZE tescil numaralı uçak, ihbar üzerine saat 20.42'de Sofya'ya güvenli biçimde indi.

Yolcular uçağı boşalttıktan sonra bomba imha uzmanları uçakta detaylı arama yaptı.

Savaş uçağı eşlik etti

Bulgaristan Ulaştırma ve İletişim Bakanlığı'na göre, uçuş sırasında Romanya sınırında mürettebat bir bomba tehdidi sinyali bildirdi ve Sofya'ya programda olmayan bir iniş yapmaya karar verdi. Aktarılan bilgilere göre, hava kuvvetlerine ait bir savaş uçağı, uçağa, inişine kadar eşlik etti.

İsrail’in Haaretz gazetesi, daha önce, uçakta şüpheli bir cisim bulunduğuna dair isimsiz bir ihbar yapıldığını duyurmuştu. Uçuş takip servisi Flightradar24'ün verilerine göre, uçağın Tel Aviv'den saat 18.40'ta kalkması planlanıyordu. Uçak, saat 21:25'te Sofya'ya yönlendirildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2026 Haber Air