MENÜ
İstanbul 24°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
THY 2 YIL ARADAN SONRA SİİRT’E UÇUYOR
Havacılık Haberleri
1 Mart 2019 Cuma 20:09

THY 2 YIL ARADAN SONRA SİİRT’E UÇUYOR

Türk Hava Yolları’(THY) Siirt seferlerini başlatmaya hazırlanıyor. Nisan 2017'de teknik altyapı, pist uzatma ve onarım çalışması nedeniyle uçuşlara kapatılan havalimanına bugün ilk uçak indi

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, Siirt seferlerinin başlayacağını twitter’dan duyurdu. Ekşi, twitter’dan şu mesajı paylaştı:

“6 Mart'ta nereye uçuyoruz? Siirt seferlerimizi başlatıyoruz. 6 Mart'ta ilk seferimizi yapıyoruz. Açılışa özel 99 TL fiyatları ile sizleri Siirt seferlerimize bekliyoruz. Hayırlı olsun.”

ONARIM TAMAMLANDI

Siirt’te teknik altyapı, pist uzatma ve onarım çalışması tamamlanan havalimanına 2 yıl sonra ilk kez uçak indi. Vali Ali Fuat Atik, bir haftaya kadar havalimanında tarifeli uçuşların başlayacağını söyledi. Siirt Havalimanı Nisan 2017'de teknik altyapı, pist uzatma ve onarım çalışması nedeniyle uçuşlara kapatıldı. Çalışmaların ardından test uçuşları yapıldı ve havalimanı seferlere hazır hale getirildi. Havalimanına 2 yıl aradan sonra ilk uçak,Türk Hava Yolları'na ait Airbus A-319 indi. Uçakta THY Uçuş İşletme Genel Müdür Yardımcısı Aykut Alpa da vardı. Alpa, Vali Ali Fuat Atik ile birlikte havalimanında inceleme yaptı. Atik, havalimanına tarifeli uçakların inebileceği raporu verildiğini söyledi.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air