MENÜ
İstanbul 14°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
THY İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ÇALIŞMALARINI HIZLANDIRDI
Havacılık Haberleri
25 Temmuz 2022 Pazartesi 20:25

THY İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ÇALIŞMALARINI HIZLANDIRDI

21 Temmuz 2021 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Devlet Konukevi Bahçesinde düzenlenen Dünya Bankası İklim ve Kalkınma Liderlik Ödül Programı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a "İklim ve Kalkınma Liderlik Ödülü" Dünya Bankası Türkiye Direktörü Auguste Tano Kouame tarafından takdim edildi.

Birçok bakanın yer aldığı törene THY adına Uluslararası İlişkiler Başkanı Özlem Salihoğlu ile Kurumsal Sürdürebilirlik Yönetim Müdürü Deniz Daştan da katıldı.

AHMET BOLAT PAYLAŞTI

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat, Türk Hava Yolları olarak iklim değişikliği ile ilgili çalışmalara hız kazandırdıklarını açıkladı. Sosyal medya hesabından ödül programı ile ilgili açıklama yapan Bolat, şunları söyledi:

“Ülkelerin kalkınma ve refah seviyelerinin iklim değişikliğiyle ilgili atacakları adımlarla doğrudan ilişkili bir hal aldığını ifade eden Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi; kısa, orta ve uzun vadeli kalkınma politikalarının, iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında hazırlanmasının hayati bir önemi bulunduğunu vurgulamıştır. Auguste Tano Kouame ise Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin desteğiyle, Türkiye'nin artık ekonomik büyüme ve sosyal refah için ulusal stratejisinin merkezine iklim eylemini yerleştirdiğini belirtmiş, iklim değişikliği konusundaki bu liderliğin, dünya çapında da örnek olduğunu dile getirmiştir.

Bilindiği üzere, Dünya Bankası, iklim ve kalkınma arasındaki bağlantıların ilk kez araştırıldığı öncü çalışma niteliğindeki Ülke İklim ve Kalkınma Raporları (Country Climate and Development Report -CCDR) dizisinin ilkini 13 Haziran 2022 tarihinde Türkiye için açıklamıştı.

20 YILDA 146 MİLYAR DOLAR TASARRUF POTANSİYELİ

Türkiye Ülke İklim ve Kalkınma Raporu; dayanıklı ve net sıfır emisyonlu bir kalkınma için, uyum ve azaltma eylemlerini bir araya getiren ve aynı zamanda Türkiye’nin 2053 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşma taahhüdünü yerine getirmesinin maliyetlerini ve faydalarını araştıran, açıklayıcı bir strateji ortaya koymaktadır. Rapora göre Türkiye, iklim değişikliğinin etkilerine karşı dayanıklılığı ve uyumu arttırmaya ve ekonomi genelinde sera gazı emisyonlarını azaltmaya yönelik uygun eylemleri uygulaması halinde, önümüzdeki 20 yıllık dönemde 146 milyar dolarlık tasarruf sağlama potansiyeline sahiptir. Dünya Bankası, bu dönüşümde Türkiye’nin daha dayanıklı ve sürdürülebilir bir ekonomiye ve geleceğe ulaşmasına yardımcı olmak için finansman, teknik uzmanlık ve kanıta dayalı araştırma ve analitik çalışmalarla destek sağlamaya hazır olduğunu belirtmektedir.

Ülkemiz; Paris Anlaşması’nın onaylanması ile 2053 net sıfır emisyon hedefine uygun uzun dönemli stratejiler ve eylem planları oluşturmak için gerekli çalışmalara başlayarak bu yöndeki çalışmalarına hız kazandırmıştır. Ortaklığımız da direk GM Yrd'na bağlı Kurumsal Sürdürebilirlik Yönetim Müdürlüğü ile bu çalışmalara katılmaktadır.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air