MENÜ
İstanbul 11°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
THY İPTAL UÇUŞ SAYISINI REVİZE ETTİ
Havacılık Haberleri
24 Ocak 2022 Pazartesi 14:30

THY İPTAL UÇUŞ SAYISINI REVİZE ETTİ

Türk Hava Yolları (THY), İstanbul'daki olumsuz hava koşulları nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı kalkışlı ve varışlı 31 uçuşu, İstanbul Havalimanı’ndan da 52 uçuşu iptal etti

Kar yağışı İstanbul’da hava ulaşımını olumsuz etkiliyor. Türk Hava Yolları (THY), olumsuz hava koşulları nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı kalkışlı ve varışlı 31 uçuşu iptal ettiğini duyurmuştu. İstanbul Havalimanı’ndan se 36 uçuşu iptal etiğini açıklamıştı. THY, İstanbul Havalimanı’nda 16 seferi daha iptal etti.

EKİPLER YOĞUN MESAİ HARCIYOR

Gece saatlerinde etkisini arttıran kar yağışı İstanbul Havalimanı'nda aksamalara neden oldu. Ekipler pistleri ve park yerlerini açık tutmak için yoğun çaba sarf ederken, havalimanına iniş yapmak isteyen uçaklar havada tur atmak zorunda kalıyor. İnişteki uçaklar, pistteki kar temizleme ve frenleme durumunun ölçülmesi için havada tur atmak zorunda kaldı. Yakıt kritiğine giren biri kargo uçağı olmak üzere iki uçak başka havalimanlarına yönlendirildi.

Havalimanı İşletmecisi İGA, pistleri 24 saat boyunca açık tutmak için 180 kar temizleme aracı ve 500 personelle yoğun çaba sarf ediyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air