MENÜ
İstanbul 15°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
THY RUSYA'YI BİLGİLENDİRDİ
Havacılık Haberleri
25 Nisan 2024 Perşembe 14:40

THY RUSYA'YI BİLGİLENDİRDİ

Türk Hava Yolları (THY), Rusya'dan gelen yoğun şikayetler üzerine, Türkiye üzerinden transit olarak Latin Amerika'ya seyahat eden Ruslar için geçerli uyarı notunu Rusçaya çevirerek yayınladı.

RBC'nin aktardığına göre, Türk Hava Yolları, uyarı bilgisinin İngilizce ve Türkçe olarak yayınlanmasından yaklaşık iki ay sonra Latin Amerika'ya seyahat eden yolcular için Rusça bilgi vermeye başladı. Açıklamada Karakas (Venezuela), Mexico City ve Cancun (Meksika), Bogota (Kolombiya), Havana (Küba) ve Sao Paulo (Brezilya) havalimanlarına yapılan uçuşlarda yolculara uygulanabilecek ek talepler listeleniyor.

Moskovski Komsomolets Gazetesi haberi, "THY Rus yolculara lütufta bulundu" şeklinde ironik başlıkla duyurdu. Rusya'da devlet başkanlığına bağlı İnsan Hakları Konseyi, THY'nin bazı uçuşlara Rus yolcuları almamasıyla ilgili olarak Türk büyükelçiliğine başvuruda bulundu. Konseyden yapılan açıklamaya göre Büyükelçi Tanju Bilgiç'e yapılan başvuruda, "THY'nin Rusya vatandaşlarına karşı Rusofob nitelikte ve kaba davranışlarda bulunulduğundan endişe edildiği" dile getirildi.

Rusya'nın Meksika Büyükelçiliği Basın Sözcüsü Andrey Zemski, RIA Novosti'ye verdiği röportajda, diplomatik misyonun Rusların Latin Amerika'ya uçuşunun engellendiği vakalardan haberdar olduğunu ve Meksikalı yetkililerle temas halinde olduğunu söyledi. Zemski, "Meksika genel olarak, birçok insanın burayı geçiş ülkesi olarak kullanması da dahil olmak üzere, ülkede kötüleşen göç sorunu nedeniyle yabancılar için daha sıkı sınır kontrolünü gerekli görüyor" dedi.

2.8 MİLYON KİŞİ SINIRDAN YASADIŞI ABD’YE GİRDİ

ABD Gümrük ve Sınır Koruma kurumu verilerine göre, geçen yıl 2,8 milyondan fazla insan Meksika sınırını geçerek ABD'ye yasa dışı giriş yaptı. Bu, ülke tarihinde rekor anlamına geliyor. Fox News'e göre yalnızca Aralık 2023'te Meksika'dan Amerika Birleşik Devletleri'ne giren yasa dışı göçmenlerin sayısı 300 bin kişiyi aştı.

Kommersant'ın haberine göre, THY'nin Rusları İstanbul'dan transferle Latin Amerika'ya taşımayı reddetmesi, Rus turistlerin aktarma noktası olarak BAE, Orta Asya veya Küba bağlantılarını tercih etmeye zorlamaya başladı. Bunun Rusya'dan Meksika'ya turist akışında yüzde 30-40 oranında azalmaya neden olacağı tahmin ediliyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air