MENÜ
İstanbul 14°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
THY UÇAĞI BÜYÜK TEHLİKE ATLATTI
Havacılık Haberleri
13 Ağustos 2019 Salı 23:15

THY UÇAĞI BÜYÜK TEHLİKE ATLATTI

Türk Hava Yolları’nın Bodrum-İstanbul seferini gerçekleştirmeye hazırlanan ‘Dicle’ isimli Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı büyük tehlike atlattı

Havalanmak üzere olan uçak karşısına aniden çıkan helikopter nedeniyle ani fren yaptı. Büyük tehlike atlatan uçağın içinde yaşananları FOX TV sunucusu gazeteci İsmail Küçükkaya sosyal medya hesabından duyurdu. Yolcular arasında ünlü akademisyen Hüseyin Hatemi ve şarkıcı Metin Arolat da vardı.

TK2517 sefer sayılı uçuşu gerçekleştirmek üzere Milas-Bodrum Havalimanı’ndan yolcu alımını yapan THY’ye ait yolcu uçağı, kalkışa hazırlandığı sırada pistin yakınlarına iniş yapan bir helikopter nedeniyle aniden durmak zorunda kaldı. Gazeteci İsmail Küçükkaya’nın twitter hesabından yaptığı paylaşıma göre, pilot ani bir refleksle uçağa son anda fren yaptırdı. Küçükkaya, yolcuların uçaktan indirilip salona alındığını yazdı.

Küçükkaya, uçaktan tahliye edilen yolcuların "Kule bunu nasıl fark edemez" diye tepki gösterdiğini de ifade ederken, "Yolcular, dikkati ve refleksi nedeniyle THY uçağının pilotuna teşekkür ediyorlar" diye belirtti.

Pilotun dikkati sayesinde büyük bir faciadan dönüldüğünü belirten Metin Arolat  "Büyük tehlike atlatıyoruz. Bir açıklama da yok. Öyle bekliyoruz. İnsanın siniri iyice bozuluyor. Bizleri geçtim, uçaktaki ufacık dünya güzeli çocukları görseniz. İçi ürperiyor insanın." diyerek tepkisini dile getirdi.

Büyük tehlikenin atlatıldığı uçak son anda durmayı başarırken uçakta bulunan yolcuların indirilerek terminale alındığı öğrenildi. Küçükkaya uçağın motoru soğutulduktan sonra İstanbul'a kalkacağını duyurdu. TC-JHP tescil işaretli uçak saat 22.35'te İstanbul Havalimanı'na indi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air