MENÜ
İstanbul 14°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
UÇAK MÜHENDİSİNİN FECİ ÖLÜMÜ
Dünyadan
11 Temmuz 2019 Perşembe 13:43

UÇAK MÜHENDİSİNİN FECİ ÖLÜMÜ

SpiceJet'in bir uçak bakım mühendisi, uçağın iniş takımı kapaklarının yanlışlıkla üzerine kapanması üzerine feci şekilde can verdi

Kaza dün sabah saatlerinde Hindistan’ın Kalkuta Havalimanı’nda yaşandı. Bir yer görevlisi, 22 yaşındaki uçak teknisyenini Bombardier Q400 model uçakta göbeğinden asılı buldu. Genç teknisyenin vücudunun büyük bölümü dışarıda sarkarken, başı ve sol kolu uçağın içinde sıkışmıştı. Teknisyenin uçağın iniş takımlarındaki bir arızayı gidermeyi çalışırken kapakların aniden kapanması üzerine sıkıştığı belirtiliyor. Kaza yerindeki diğer teknisyen ve çalışanlar tüm çabalarına rağmen kapakları açamadı. Olay yerine gelen İtfaiye, kapı kanatlarını kırdı ve talihsiz teknisyenin cesedini sıkıştığı yerden çıkardı.

SpiceJet açıklamasında, Pandey isimli teknisyenin 32 numaralı bölmeye park eden uçağın sağ ana iniş takımı tekerleği yuvasında bakım çalışmaları yaptığı sırada iniş takımı hidrolik kapılarının kapanması üzerine sıkıştığı belirtildi.

Kapakların “yanlışlıkla” nasıl ve niçin kapandığına dair iki olasılık var. Bazı deneyimli pilotlar ve uçak mühendisleri, Pandey'nin kapıların kapanmasını önleyecek emniyet pimini takmayı unuttuğunun muhtemel olduğunu söyledi. Daha düşük olan diğer ihtimal ise Pandey'nin uçağın göbeğinde çalıştığını bilmeyen birinin, kapıların aniden kapanmasına neden olan anahtarı bilmeden çalıştırmış olması.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air