MENÜ
İstanbul 12°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
UZAYA ÇIKAN JAPON MİLYARDERDEN ÇAĞRI
Dünyadan
23 Aralık 2021 Perşembe 11:27

UZAYA ÇIKAN JAPON MİLYARDERDEN ÇAĞRI

Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan dönen Japon milyarder: Dünyanın bütün seçkinleri uzaya çıksın

Japon milyarder Yusaku Maezawa, 12 gün geçirdiği Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (UUİ) dönüşte, dünyanın seçkinlerine yeryüzü ile ilgili yeni bir perspektif edinmek için uzaya çıkmaları çağrısı yaptı.

Asistanı Yozo Hirano ve kozmonot Aleksander Misurkin ile UUİ'de geçirdiği 12 günü belgeleyen videolar çekip 1 milyon takipçili YouTube kanalında yayımlayan Japon milyarder Yusaku Maezawa, dönüşte düzenlediği basın toplantısında, "Mümkün olduğu kadar çok insanın - güç ve etki sahibi mümkün olduğu kadar çok sayıda insanın - uzayı ziyaret etmesini istiyorum" dedi.

Maezawa, "Dünya'yı farklı görecek ve ona tamamen farklı muamele edecekler" vurgusunu yaptı.

Üçlü, bu ayın başlarında Rusya'nın uzay ajansı Roscosmos tarafından işletilen Soyuz uzay aracıyla UUI'ye gitti. Pazartesi günü geri dönen üçlü, yerçekimine alışmaları için bir yenilenme sürecinden geçiyor.

46 yaşındaki Japon milyarder, UUİ'de 12 günün yeterli olmadığını, çünkü çevreye uyum sağlamanın zaman aldığını söyledi.

Kozmonot tulumu giyip mavi kasket takarak gazetecilere seslenen çevrimiçi moda kralı, "Bu tür bir yolculuk için mükemmel uzunluk 20 gün olurdu. Sanırım 30 gün benim için çok fazla" dedi.

Maezawa'nın bir sonraki hayali, ABD'li teknoloji devi Elon Musk'ın SpaceX şirketi tarafından düzenlenecek 2023'te Ay'ın etrafında yolculuğa 8 kişiyi beraberinde götürmek. Maezawa ile Hirano, gazeteci Toyohiro Akiyama'nın 1990 yılında Mir istasyonuna gitmesinden beri uzayı ziyaret eden ilk Japon vatandaşları oldu.

Böylece pek çok kişinin özel teşebbüsle uzay yolculuğu için dönüm noktası olarak gördüğü 2021 yılı, Japon moda devinin UUİ tatiliyle taçlandı. Milyarderler Musk, Jeff Bezos ve Richard Branson, ticari-turistik uzay seyahati işine soyunarak Rusya ile sıkı rekabete girdi. Ancak bazı uzmanlar, milyarderleri bilimden çok eğlence amaçlı uzay projelerine milyarlarca dolar yatırım yaptıkları için eleştiriyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air