MENÜ
İstanbul 22°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
VİETNAM UÇAĞI BU ŞEKİLDE İNDİ!
Havacılık Haberleri
15 Ağustos 2026 Cumartesi 22:18

VİETNAM UÇAĞI BU ŞEKİLDE İNDİ!

Bugün öğleden sonra Münih Havalimanı’nda pistin sonundan güçlükle havalanan ve bu sırada kuyruğu ile ana iniş takımları zarar gören Vietnam Airlines uçağı geri dönüp çok sıra dışı bir acil iniş yaptı.

Havada tur atarak fazla yakıtını harcayan ve iniş ağırlığa gelen Boeing 787--9 Dreamliner uçağının acil iniş sırasında kalkışta zarar gören ana iniş takımı lastikleri parçalandı. Uçak piste teker koyar koymaz lastik parçaları tekerleklerden koptu.

Bu gönderiyi Instagram'da gör

Haberair (@haberair)'in paylaştığı bir gönderi

Çekilen fotoğraflarda uçağın kuyruk sürttüğü ve şiddetli sürtünme sonrası kuyruğunda delik oluştuğu görüldü.

Kuyruğunda delik oluştu

VN34 sefer sayılı, Boeing 787-9 tipi uçak, Hanoi’ye gitmek üzere Münih Havalimanı’nda 26 L pistinin sonundan ancak havalanabilmişti. Pistin sonuna gelen pilotlar, uçağın burnunu fazla kaldırınca bu sefer uçak kuyruğunu piste vurdu. Uçağın kuyruğunda sert vurma sonucu delik oluştu.

Bu arada iniş takımlarındaki lastikler de pist sonundaki cihazlara çarpıp parçalandı.

Bu gönderiyi Instagram'da gör

Haberair (@haberair)'in paylaştığı bir gönderi

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2026 Haber Air