MENÜ
İstanbul 14°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
YERLİ VE MİLLİ HELİKOPTER YAKALAMA SİSTEMİ
Savunma
31 Ocak 2023 Salı 12:55

YERLİ VE MİLLİ HELİKOPTER YAKALAMA SİSTEMİ

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, yerli imkanlarla üretilen Helikopter Yakalama ve Transfer Sistemi'nin yapıldığını söyledi.

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, bu yıl hizmete girecek olan milli fırkateyn, İstanbul'da çalışacak olan Helikopter Yakalama ve Transfer Sistemi'ni tanıtan tweetler paylaştı. Demir "Ambargoları bir bir aşıyoruz! Yurt dışından temin edilirken ambargoya maruz kalan Helikopter Yakalama ve Transfer Sistemi, yerli imkanlarla ilk kez geliştirildi" dedi.

İsmail Demir'in açıklaması şöyle:

“Ambargoları bir bir aşıyoruz! Yurt dışından temin edilirken ambargoya maruz kalan Helikopter Yakalama ve Transfer Sistemi, yerli imkanlarla ilk kez geliştirildi. Sistem, helikopterlerin gemiye güvenle inmesini, sabitlenmesini ve hangara çekilmesini sağlayacak.

İlk görevine bu yıl hizmete alınacak milli firkateyn İSTANBUL ile başlayacak sistem, envantere girecek yeni gemilerde de yerini alacak, milli gemilerdeki yerlilik oranımızı artıracak, savunma sanayiinin ihracat kalemleri arasına katılacak. Emeği geçenleri tebrik ediyorum.”

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air