MENÜ
İstanbul 24°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
AIRBUS BUNDESWEHR İLE SÖZLEŞME YENİLEDİ
Dünyadan
14 Temmuz 2020 Salı 10:14

AIRBUS BUNDESWEHR İLE SÖZLEŞME YENİLEDİ

Alman Bundeswehr (Almanya Silahlı Kuvvetleri), Afganistan ve Mali’deki Heron 1 sistemleri için Airbus ile hizmet sözleşmelerini yeniledi

Airbus Defence and Space ve Federal Bundeswehr Ekipman, Bilgi Teknolojisi ve Hizmet İçi Destek Ofisi (BAAINBw), Afganistan ve Mali’de kullanılan Heron 1 insansız hava sistemleri (UAS) için yeni bir hizmet sözleşmesi imzaladı.

Afganistan’daki Heron 1 hizmetleri, Mart ayında Haziran 2020 / Mayıs 2021 dönemine uzatıldı. Heron 1, 4.100’den fazla operasyonel uçuşta 46.000’den fazla uçuş saatini başarıyla tamamladı. Ayrıca bu yılın Mart ayında Alman Hava Kuvvetleri, 17 Mart 2010’da gerçekleştirilen ilk uçuştan bu yana Afganistan’daki 10 yıllık Heron 1 operasyonlarını geçerek önemli bir aşama kaydetti.

Heron 1 Hizmetleri, Mali’de de Ağustos 2020 / Temmuz 2021 dönemi için uzatıldı (Ağustos 2021 / Temmuz 2022 için bir seçenek ile) ve 1.200’ün üzerinde operasyonel uçuşta 11.500’den fazla uçuş saati kaydetti. Sistemin Mali’deki ilk uçuşu, ilk hizmet sözleşmesinin Temmuz 2016’da imzalanmasının ardından 1 Kasım 2016’da gerçekleşti.

Heron 1, hem Afganistan hem de Mali’deki Alman Silahlı Kuvvetleri (Bundeswehr) operasyonlarına dahil olurken bu sayede Hava Kuvvetleri’nin İHA sistemi, 57.500’den fazla uçuş saati kaydetti.

Her iki konuşlandırma yeri de Bundeswehr ve endüstri arasında ortak bir operatör modeli kullanılarak yönetiliyor. Heron 1’in tedarik, bakım ve onarımı, Bremen’deki Airbus Defence and Space’in sorumluluğunda. Bu operatör modeli, %99’luk sistem hazırlık başarısı ile Afganistan ve Mali’deki operasyonlar sırasında performans yeteneklerini etkileyici bir şekilde kanıtladı. Afganistan ve Mali’de Heron sisteminin konuşlandırılması, geleceğin MALE RPAS sistemlerine bir bakış ile Bundeswehr içinde uzmanlığın geliştirilmesine de yardımcı oluyor.

Alman keşif görevleri, ülke nüfusunun yanı sıra Alman birlikleri ve ülkede bulunan diğer misyon ülkelerinin birlikleri için mümkün olan en iyi korumayı sağlamak için ülkenin kriz bölgelerine odaklanmakta.

İsrail şirketi IAI (Israel Aerospace Industries) tarafından üretilen Heron 1, operasyonun gerektirdiği süre zarfında havada kalabilen silahsız orta irtifa uzun havada kalışlı (MALE) UAS’dir.

Heron 1, 16.6 metrelik bir kanat açıklığına ve 24 saatten fazla maksimum görev süresine sahip. Sistemin askeri görevleri arasında havadan bubi tuzaklarını tespit etme, konvoy ve devriyelere eşlik etme, mücadele kuvvetlerine destek, keşif ve güzergah tespiti, hareket profili kurma ve uzun vadeli görüntüleme, durum değerlendirme desteği ve mülk ve askeri kamp koruma yer alıyor. Ayrıca insani yardım görevlerine destek vermek için de kullanılıyor.

Şu anda Afganistan ve Mali’de Alman Silahlı Kuvvetleri tarafından konuşlandırılmış Heron 1 sistemleri, Temmuz 2018’de Berlin’de Airbus Defence and Space ve Federal Bundeswehr Ekipman, Bilgi Teknolojisi ve Hizmet İçi Destek Ofisi (BAAINBw) arasında imzalanan operatör anlaşmasını takiben daha güçlü IAI Heron TP ile değiştirilecek. Heron 1’in Heron TP ile değiştirilmesi, iki yıllık bir kurulum aşamasını ve ardından da yedi yıl sürecek bir operasyonel sürecini kapsayacak ve böylece bağımsız bir Avrupalı MALE UAS geliştirilene kadarki boşluğu kapatacak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air