MENÜ
İstanbul 15°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
ALMANYA 38 YENİ EUROFIGHTER ALIYOR
Savunma
6 Kasım 2020 Cuma 13:24

ALMANYA 38 YENİ EUROFIGHTER ALIYOR

Alman Meclisi Bütçe Komisyonu, 38 adet Eurofighter savaş jetinin alınmasına onay verdi. Alman Hava Kuvvetlerindeki Eurofighterların sayısı böylece 181'e çıkacak

Federal Alman Meclisi Bütçe Komisyonu, 38 adet Eurofighter savaş jetinin satın alınmasına onay verdi. 2025-2030 yılları arasında teslim alınması planlanan uçakların alımı için yaklaşık 5 milyar 400 milyon euro ödenecek.

Alım, Savunma Bakanlığı'nın Alman Hava Kuvvetlerindeki eski Tornado filosunu yenileme planının bir parçasını oluşturuyor. Savunma Bakanlığı'nın hazırladığı plan, eski uçakların ABD Boeing şirketi tarafından üretilen 45 adet F-18 savaş jeti ve Airbus tarafından üretilen 93 adet Eurofighter ile yenilenmesini öngörüyor. Diğer jetlerin temini konusundaki karar ise en erken 2022 yılında, yani gelecek yıl yapılacak genel seçimler sonrasında verilecek.

Alman Ordusu'nun envanterinde halihazırda 85 adet Tornado jeti ve 143 adet Eurofighter bulunuyor. Yeni uçaklarla birlikte Almanya, dünyada hava filosunda en çok Eurofighter bulunduran ülke konuma gelmiş olacak.

AVRUPA BİRLİĞİ’NİN UÇAĞI

Eurofighter Typhoon, Avrupa Birliği yapımı çok amaçlı, çift motorlu, delta kanatlı bir avcı uçağı. Tasarımı Fransız Dassault Rafale, İsveçli Saab Gripen ve Rus MiG 1.44 uçakları temel alınarak yapıldı. Çeviklik ve gelişmiş elektronik sistemleri en belirgin özelliklerinden.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air