MENÜ
İstanbul 13°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
ANADOLUJET’TEN KORONA VİRÜS ÖNLEMLERİ
Havacılık Haberleri
26 Mart 2020 Perşembe 15:49

ANADOLUJET’TEN KORONA VİRÜS ÖNLEMLERİ

Türk Hava Yolları’nın alt markası Anadolujet, korona virüs salgını nedeniyle uçaklarını dezenfekte ederken bir yandan da yolcularına yönelik uyarılar yayınladı

“Kovid-19 salgınına karşı siz değerli yolcularımızın sağlığı için uçaklarımızda en etkin yöntemlerle önlemler alıyoruz” denilen uyarıda, Yeni Tip Koronavirüs (Covid-19) ve alınan önlemlerle ilgili şu bilgilendirme yapıldı:

“Yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgınının başlangıcından itibaren bu virüsün etkisini ve dolaşımını asgariye indirmek için ilave önlemler aldık. Türk Hava Yolları ve AnadoluJet olarak en önemli önceliğimizin yolcularımızın güvenliği ve sağlığı olduğu bilinciyle koronavirüsle ilgili gelişmeleri takip etmekte, ulusal ve uluslararası sağlık ve havacılık otoriteleri ile yakın çalışmaktayız.

EKİPLERİMİZ - ÖNCELİĞİMİZ GÜVENLİĞİNİZ

COVID-19 vakalarının ortaya çıkışından itibaren hem siz yolcularımızın hem de ekiplerimizin güvenliği için gerekli tüm tedbirleri aldık. Bu çerçevede;

Tüm çalışanlarımız, mevcut salgına karşı alınması gereken önlemler ve yapılması gereken uygulamalar ile ilgili detaylı bir şekilde bilgilendirilmiştir.

T.C. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu kararları uyarınca yurt içi uçuşlarımızda görev alan ekiplerimiz gerekmesi halinde kişisel koruyucu donanımlar ve el dezenfektanı kullanmaktadır.

UÇAKLARIMIZ

Uçaklarımız uçuşları sonrasında, ulusal ve uluslararası sivil havacılık otoriteleri tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde detaylı temizlik işleminden geçmektedir. Standart temizlik ekiplerinin öncesinde dört kişilik özel hijyen ekibi uçağa girerek dezenfektan maddeler ile uçağı detaylı temizlik işlemine tabi tutmaktadır.

Özellikle yolcularımızın temas ettiği ikram masaları, emniyet kemerleri, kol koyma yerleri ve kabin bagaj dolapları yoğunlaştırılmış dezenfektan madde ile farklı renkte mikrofiber bezler kullanılarak detaylı şekilde temizlenmektedir. Hasta yolcu şüphesi olması durumunda uçaklarımız Dünya Sağlık Örgütü ve uçak üreticileri tarafından onaylanmış maddeler ile dezenfeksiyon işlemine tabi tutulmaktadır.

COVID-19 virüsü sonrasında uçaklarımızdaki maske, şeffaf eldiven ve dezenfektan sayıları artırılmıştır.

İlgili prosedürler gereği kabin ekiplerimiz yolcuları, uçag?a kabul ederken ve uçus? boyunca gözlemlemektedir. Hastalık belirtisi gösteren yolcularımız, ilgili sağlık otoriteleri aracılığıyla kontrolden geçirilmektedir.

Uçuş sırasında, kabinin içindeki hava, hastane standartlarındaki Yüksek Verimli Partikül Hava Filtresi (HEPA) sistemleriyle sürekli olarak temizlenmektedir. Bu filtreleme sistemi ile uçak içindeki havanın periyodik olarak tamamen yenilenmesi sağlanmaktadır.

Yolcularımızın uçaklara ulaştırılmasında kullanılan tüm transfer araçları dezenfektanlarla temizlenmektedir.

UÇAK İÇİ ÜRÜNLER

Uçaklarımızdaki tüm battaniyeler, bezler ve koltuk başlığı kılıfları her uçuşta temizlenmekte ve yenileriyle değiştirilmektedir. Bu ürünlerin temizlenme sürecine ilişkin;

a. Tekstil ürünleri, hijyen koşulları altında tekrar kullanım için uluslararası otoriteler tarafından uygunluğu alınmış klor ihtiva etmeyen, uygun pH değerlerinde alerjen içermeyen özel kimyasallar ile temizlenmektedir.

b. Tamamen hijyen ve temizliği sağlanan tekstil ürünleri el değmeksizin katlama ve otomatik paketleme makinelerinde ambalajlanmaktadır.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air